Brynäs IF

710643 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2521904

Sv: A propósito de nada
UbbeNils: Då har du inte sett vad som skrivs om Alcen. Trots fina toppvärvningar som Larsson och Lindbäck är han sågad jäms med fotknölarna. Vilken annan sportchef hade tackat nej till de värvningarna?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Asterix: ”Då har du inte sett vad som skrivs om Alcen. Trots fina toppvärvningar som Larsson och Lindbäck är han sågad jäms med fotknölarna. Vilken annan sportchef hade tackat nej till de värvningarna?”

Vilken har kapat någon vid fotknölarna?
Vad har skrivits om Johan som inte är sant?

Johan är sportsligt ansvarig för herrlaget och nu har vi ramlat ur SHL.

Så det yttersta ansvaret ligger på Johan för uttåget ur SHL.

När han tog uppdraget som sportchef viste han mycket väl om riskerna och ansvaret han tog på sig.

Så lägg ner snacket att han är något slags offer för omständigheterna….
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Asterix: De värvningar som Brynäs fick in i år, framförallt Larsson, Sklenicka och Johannesson var riktigt bra. På pappret var även de finska förvärven bra och Lindbäck givetvis. Sen har det väl diskuterats om hur mycket Alcen eller Manner gjorde rekryteringsarbetet i olika fall (jag utelämnar Grahm ur diskussionen trots att hon är den sportsligt ansvarige som rapporterar till ledningsgruppen, har ingen koll på om hon var föräldraledig hela värvningsfönstret, hur ansvarsfördelningen ser ut eller om hon bara preppar CV’t och håller huvudet nere för att skjuta ut sig så fort det går, helt obegriplig lönepost).
Då Brynäs redan innan hade SHLs sannolikt svagaste
4e lina och givet att J20 var svagaste årgången på 20 år så är det väl där kritiken skall riktas. Strömgren och Jacke togs in för att avhjälpa men då var det försent då alla andra lag också förstärkt och bättre. Men jag utgår ifrån att Alcen hade ett begränsat utrymme givet den miserabla ekonomin. Så jag håller med om att Alcen inte kan bära hundhuvudet själv. Om man bortser från att Manner var en väldigt trevlig och sympatisk herre så misslyckades han storligen också.
Det stora eldopet kommer nu för att hitta spelare som inte bara är gamla lagkompisar för att få ihop ett 30+ nostalgigäng (kul på sitt sätt iofs) utan vilka hans ”kontaktnät” hittar utanför. Då han har ett kontrakt som sträcker sig ngt år kommer det visa om han vågar/kan röra sig utanför sin komfortzon och resultatet av detta.
Det han absolut kan kritiseras för är övertron på de gamla gudarna, they never come back…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Asterix:
Självklart värvade Alcén en del bra och stabila spelare men han värvade inte ett LAG och det är där han misslyckades.

1, han klev in i en säsong med en oerhörd tilltro att Scott/Rödin skulle leda som toppspelare. Något som de längre inte är.
2, Ljungkrantz, Birgersson, Olesen m.fl höll inte SHL nivå förra säsongen och höll definitivt inte denna säsongen. Att inte plocka bort dem var också ett misslyckande
3, misslyckande att värva SPETS till en första lina
4, att dribbla så fruktansvärt med målvakterna var nästa misstag
5, det fanns helt enkelt ingen röd tråd I hans värvande.

Hans uttalanden nu om att värva tillbaka gamla avdankade Brynässpelare bevisar ju att han helt enkelt inte har lärt sig ett skit av säsongens misslyckanden.
Kommentera