Brynäs IF

712187 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2529059

Sv: A propósito de nada
Är inte den största problematiken mellan HA/SHLs upp/nedflyttning att TV-avtalet är fruktansvärt orättvist? Systemet hade spelat mindre roll om konsekvenserna av att åka ur inte hade varit så betydande.

Säg att det är 5mSEK till HA lag och 45mSEK till SHL lag. Det är väl något sådant. Om det istället varit 15mSEK till HA och 35 till SHL. Det hade fortfarande varit skillnad, men minskat paniken, plan kvaliteten på HA och tvingat SHL lag att vara bättre. Som det är nu spenderar i princip alla SHL lag TV-pengen på spelare.

Med sådant upplägg kan man skicka upp och ner 1-2 lag varje år.

Edit. HA intresset har ökat enormt sedan HV, DIF och BIF åkt och SHL intresset (iaf i finalen) minskat. Inte mer än rättvist.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Fördelningen beror nog på att ligorna förhandlar individuellt med TV-bolagen och inte gemensamt.

I fotbollen tror jag det är SEF som förhandlar om TV-rättigheterna istället för att Allsvenskan / Superettan gör det var för sig.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Fast vore inte det bästa att fördela TV-pengarna efter andelen TV-tittare lagen får? För en TV-soffsbiljett borde väll likställas med en vanlig biljett? Tror att många skulle anse att det vore orättvist om man fördelade alla vanliga matchbiljetter jämnt mellan lagen. Eller är man ute och cyklar nu? (Förstår att det vore lite krångligt att fördela, men tänker att man utgår från andelen tv-tittare lagen har på sina hemmamatcher. Blir inte helt sanningsenligt, men fortfarande mer rättvist än en jämn fördelning)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: "Är inte den största problematiken mellan HA/SHLs upp/nedflyttning att TV-avtalet är fruktansvärt orättvist? Systemet hade spelat mindre roll om konsekvenserna av att åka ur inte hade varit så betydande,"

Samtidigt det är vad som är så kittlande hur mycket det betyder att åka ur SHL eller gå upp.

Men ju mer storklubbar som spelar i HA med tusentals av supportrar runt om i Sverige som betalar för att se sitt lag spela i HA till C-More,
Så ska självklart den ekonomiska ersättningen till HA lagen öka,
I min värld så är det mest rättvisa.
Kommentera