Brynäs IF

705160 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2529098

Sv: A propósito de nada
Fast vore inte det bästa att fördela TV-pengarna efter andelen TV-tittare lagen får? För en TV-soffsbiljett borde väll likställas med en vanlig biljett? Tror att många skulle anse att det vore orättvist om man fördelade alla vanliga matchbiljetter jämnt mellan lagen. Eller är man ute och cyklar nu? (Förstår att det vore lite krångligt att fördela, men tänker att man utgår från andelen tv-tittare lagen har på sina hemmamatcher. Blir inte helt sanningsenligt, men fortfarande mer rättvist än en jämn fördelning)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Schonning:
Jag tror rak splitt av cmorepengen mellan lagen är mest rättvist.

Man kan göra det på så många sätt annars och inget blir rättvist.

-Fördelning på antal som streamat och följt matcherna. Mest sedda för mest peng..
Hur vet man vilket lag de som tittat har följt? Hur många var det i rummet som annars skulle gått på match? Om många söder om Dalälven följer Skellefteås hemmamatcher - har då Skellefteå förlorat inkomster pga att det sänds på cmore?

-Man kan också fördela pengarna utifrån % som tittat från närområdet där matchen sänds.
Men om arsenal är fylld - har då laget tappat pengar pga att matchen sänds?

-Man föreslås pengen utifrån hur många besökare arenan tar emot. Men om de med minst antal platser är fylld och den arena med mest platser står tom?



Finns säkert många andra förslag som kan ge skev fördelning. Men % av något påverkas ju också av vilka publikstöd, lag och arenor mm som serien innehåller. Vem skulle sedan följa upp o fördela % rättvist? Och vem kollar att det blir rätt, och får man självklart följa i detalj enskilda hushåll, vilka lag de följer, när osv?

Mest rättvist (och enklast) måste vara att alla lag får samma förutsättning från cmore-bidraget - utöver det ansvarar de själva för sin konkurrenssituation.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Schonning: haha gärna den fördelningen 😃 skämt åsido, på ett sätt rättvist, men jag vet inte om det blir riktigt bra ändå. Finns argument för och emot.

Emot är ju hela vårt seriesystem blir fel. Smålag likt Växjö kommer aldrig kunna gå upp och då tappar vi liksom hela vitsen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Schonning: Håller med. Det är märkligt att tv-intäkterna inte reflekterar tv-tittarna varken på lag- eller liganivå. Det är ju trots allt tv-tittarna som definierar värdet på tv-avtalet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Schonning: Skulle fungera om alla som signar kontrakt med C-More sport uppger sin klubbtillhörighet i både fotboll hockey och därifrån fördelas pengarna gällande tv rättigheter.
Skulle vara rättvist men små klubbar som Oskarshamn skulle skrika rakt ut.
Kommentera