Brynäs IF

710595 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2547218

Sv: A propósito de nada
Lemp: Det jag gillar är att Brynäs kan locka yngre spelare.

Se på Örebro. Man lassar jävel på J-20.
Nu är det inte samma sak, jag vet.
Men om Brynäs kan bli en klubb för yngre att utvecklas i så är oerhört mycket vunnet.
Kan man få spelare att stanna 2 år i yngre ålder, så gör det kanske inte så mycket om man tappar tex Ljungkrantz.
Finns andra att få istället.
Sen är ju kruxet att detta är inte SHL utan Allsvenskan....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
mk: Kruxet är inte att det är Allsvenskan utan att det inte är NHL. Om unga spelare presterar bra kommer de alltid att klättra i ligahierarkin, såvida du inte är en slutdestination, vilket bara NHL är. Det är egentligen ingen skillnad mot för när man satsar på unga spelare i SHL, de lämnar också om de presterar bra.

Tror det gäller att ha en balans mellan en bra och hårt arbetande stomme, skickliga spetsspelare utifrån (blir i regel importer) och talangfulla och ambitiösa unga spelare. 22/23 misslyckades Alcén med samtliga kategorier i lagbygget, men förhoppnings blir det bättre nu.

Det som man kan se är att Brynäs backsida redan innehåller tillräckligt många unga spelare, där behöver man fylla på med etablerade spelare nu, medan fw-sidan kanske fortfarande har utrymme för en till ung spelare (Robertsson) förutsatt att denne kan tillföra någonting direkt.

På backsidan har man dessutom två oprövade kort i form av Larsen och Johanesson. De är lovande, men har aldrig spelat på den här nivån förut, medan unga forwards som Tärnström och då eventuellt Robertsson redan har visat att de håller i HA.

Robertsson skulle passa in bra. Han är en obekväm spelare som spelar på kropp och samtidigt kan leverera poäng. Om han skriver på kommer Brynäs att ha bättre unga forwards 23/24 än 22/23.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mk: Djurgården plockar in Zach Magwood, nordamerikansk rightare med över 50 poäng i tyska ligan säsongen som gick.
Kommentera