Brynäs IF

715371 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2577186

Sv: A propósito de nada
Kepsen: På vilket sätt är han surmulen? Vad jag kan se har han lagt fram en objektiv analys av DIF.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Säsongsinledningen påminner mig lite om när Brynäs spelade i Allsvenskan 1996.

På den tiden spelade 12 lag i elitserien. Upplägget var att 2 klubbar hamnade i Allsvenskan efter 22 omgångar och de övriga fortsatte i en fortsättningsserie.

Brynäs kom sist i elitserien och hamnade i allsvenskan. Där fick Brynäs och Rögle möta de 8 bästa lagen från olika div1-serier i en serie över 18 omgångar.

Brynäs vann allsvenskan med stor stil. Man tog 34 poäng, hela 12 poäng mer än tvåan Södertälje.

Då skulle Brynäs och Södertälje göra upp om en elitserieplats i en matchserie bäst av 5. Trots att Brynäs hade 17 raka segrar inför matchserien vann SSK med 3-1 i matcher.

Efter förlusten fick Brynäs fortsätta spela om den andra elitserieplatsen. Där lyckades Brynäs ta sig vidare, men det satt hårt inne.

Nu var upplägget så pass annorlunda att man inte kan jämföra med den här säsongen rakt av. 1996 var Brynäs en av de stora guldfavoriterna och hade en kanontrupp, men spelmässigt ser jag vissa likheter.

Brynäs hade mycket skickligare spelare än många lagen man mötte. Bland annat tryckte man dit jumbon Surahammar med hela 15-3 i Gavlerinken (tänke inte skriva Läkerol Arena, för det var innan man byggde om...). Trots detta fick man pisk av SSK i slutspelet och fick kämpa in i kaklet för att stanna kvar i elitserien.

Truppen 1996 är fortfarande en av de bästa Brynästrupper som jag har sett. Sundlöv vaktade kassen. På backsidan hade man spelare som Scerban, Melkersson, Micke Lindman, Per Löfström, Klockare och en ung Brian Rafalski. Framåt hade man hur mycket fire power som helst; Jonas Johnson, Peter Larsson, Ove Molin, stjärnan Greg Parks och de blivande NHL-spelarna Andreas Dackell & Fredrik Modin, för att nämna några. Och i båset stod Tommy Sandlin, tills han fick sparken och ersattes av Flygis.
Kommentera