Brynäs IF

713248 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2577188

Sv: A propósito de nada
Peja: Garpen pratade i intervjun efter matchen att dom har 3 st. topp 6 backar skadade. Ingen aning om vilka dock, för dålig koll på deras backsida men den är väl generellt rätt svag?

Garpen är en kass tränare och Stoppel en kass SC. Det tillsammans med en kass ekonomi talar inte direkt för DIF..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jugge: Jag var kritisk till Garpen som förbundskapten, men tyckte faktiskt att han fick ihop det bra till slut under förra säsongen. Trots en kaosartad säsong var de ju bara en match ifrån SHL-avancemang.

Backkrisen är delvis självförvållad, 3 kontrakterade spelare som de försöker skeppa, delvis otur (skador). Det innebär givetvis att de tappar mycket slagstyrka för stunden men kanske kan bli bättre på sikt om de lyckas skeppa de oöskade backarna, hitta nytt och få tillbaka de skadade.

Så det kan mycket väl vara så att det Djurgården som vi ser nu är betydligt sämre än det som kommer att avsluta säsongen. Där tycker jag framförallt att Stoppel borde ha gjort det bättre. Visst kan man göra mindre förändringar under pågående säsong, men i detta fall snackar vi ganska radikala förändringar av backsidan. I synnerhet eftersom backsidan var en uppenbar svaghet i lagbygget 22/23 borde Stoppel redan ha åtgärdat det nu.

I den kontexten med backsidan som svaghet ska man också komma ihåg att Djurgården hade ett fantastiskt målvaktsspel stora delar av förra säsongen. Det tillsammans med en vass forwardssida sminkade över backsidan. Det säger mycket att Nicky D fick gå ner och spela back i slutspelet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: vet inte heller vilka backar som är skadade, men på eliteprospects har de 13 backar......
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Alltså alla topplag förutom Nybro tappade poäng idag! Perfekt för oss!
Kommentera