Brynäs IF

713256 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2596307

Sv: A propósito de nada
Peja: Det är din rättvisa.
Antar att föreningar i större städer har större publikunderlag, mer företag som kan sponsra, större kommun i ryggen mm.

Jag tycker bara att ditt förslag är ett utstuderat sätt att utarma alla mindre orters chans till att ha lag i högre ligor. Kan du verjkligen tycka det är bra?
Är inte detta själva essensen i sveriges föreningsliv? Att alla kan få en möjlighet att lyckas, mer eller mindre?

Jag tycker att det faller in under samma storhetsvansinne som att alla klubbar som ligger i botten vurmar för att stänga ligan varje år. Man pratar bara i egen sak.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
kulltorp: Konstigt att du surrar om mindre orter när klubbar från Leksand(!), Gävle och Karlstad uppenbarligen är bland de största klubbarna i landet.

Ja, det är min rättvisa att Brynässupportrar inte ska finansiera Oskarshamns trupp i större utsträckning än Brynäs egna trupp när man betalar för att se Brynäs på TV. Din rättvisa är att Oskarshamn ska få en större del av pengen som Brynässupportern lägger för att se Brynäs TV-matcher.

Sen får du gärna visa mig exempel på dessa fantastiska "Åshöjden-sagor" som du menar att man inte skulle få med mitt upplägg, men tydligen får enligt nuvarande upplägg. Vilka "Åshöjden" menar du att det finns i SHL nu? Ser du något "Åshöjden" som har en realistisk chans att gå upp i SHL till nästa säsong eller kanske vinna SM-guld redan den här säsongen?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
kulltorp: Har du sett FBKs egna kapital? Ska inte alla dela på detta också? Varför bara TV-pengarna isåfall?

Om ett lag lägger massvis av fokus, tid och möda - till stor del med oavlönat arbete - under lång tid kring att bygga upp ett stort intresse för sitt lag och därmed höga tittarsiffror för TV4, så tycker jag det ska speglas i ersättningen man får från TV4.
Lag som inte lägger samma möda på detta ska inte åka snålskjuts. Då skapas istället incitament för dem att lägga manken till lite mer för att höja intresset.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
kulltorp:

Är du här inne och pratar som storhetsvansinne igen? Går du på repeat?
Kommentera