Brynäs IF

713895 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2597135

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: Så här står det i Gd:
”Domarna har enligt Wettergren skrivit en avvikelse i matchrapporten på samma sätt som man följer upp ett matchstraff eller liknande vilket gör att det hamnar hos tävlingsnämnden på förbundet.
Men i avvikelsen finns inget yrkande på straff.”

I tävlingsbestämmelserna står följande kring okvalificerade spelare:

”Spelare är okvalificerad när spelare deltagit i spel trots att han/hon enligt SIF:s, RF:s eller IIHF:s regelverk inte varit behörig att delta. Förening som spelat match med okvalificerad spelare ska anses ha förlorat matchen. Om den icke felande föreningen vunnit matchen gäller det uppnådda målresultatet. I annat fall räknas målresultatet som 5–0.”

Domaren har alltså rapporterat händelsen men inte föreslagit att laget ska straffas enligt regelboken?
Fel att lägga det på föreningarna att anmäla.
Hursom är det rätt åt Brynäs att man inte fick med sig poängen igår. Men vi kan väl vara säkra på att det är de här tre poängen som avgör serien till slut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zzz: Hela den här cirkusen om att inte straffa regelbrott är så jävla svenskt. Ingen vill ta ansvar, ingen vill agera och göra rätt. Bara skjuta ifrån sig ansvaret. Inte undra på att Sverige ser ut som det gör.

Men så bra, då kan föreningarna bestämma om avstängningar också, förmodar jag. Om ens spelare blir avstängd kan denne delta ändå för det finns inget myndighet som upprätthåller reglerna. Utmärkt!
Kommentera