Brynäs IF

714193 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2597980

Sv: A propósito de nada
Vesslan: "Finns ingen som helst tveksamhet till att han försöker sig på ett skott,"

Ja, men frågan är ju om han verkligen försöker sig på ett skott i första läget när han gör en luftmiss?
Den aktionen kan ju lika gärna vara en medveten skottfint, där det verkliga avslutet kommer först när han till sist petar in pucken i målet.
Det troligaste är förstås att han, om man ser till kroppspråket, försöker avsluta i första läget men missar pucken.
Problemet blir ändå att vi inte vet om det ligger till på det viset, dvs: domarna agerar tankeläsare utan att han nåt stöd för det i regelboken.

"24.2 PROCEDUR
Huvuddomaren ska antingen direkt i PA-systemet, eller med hjälp av speakern, annonsera anledningen till straffslaget samt vem i icke felande lag som ska slå straffslaget.

Pucken ska placeras på mittpunkten och straffskytten ska, när huvuddomaren blåst i gång straffslaget, spela pucken från mittpunkten och försöka göra mål.

Pucken måste hållas i rörelse i riktning mot motståndarnas mållinje och så snart pucken har skjutits så ska straffslaget anses vara över.

Inget mål kan göras på en retur av något slag (förutom om pucken studsar i ribban
eller i stolpen och sedan på målvakten och direkt in i mål), och så snart pucken antingen helt passerar mållinjen eller stannar och blir stilla, ska straffslaget anses vara över."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Snälla magistern släpp den straffen nu, det är solklart att han missar sitt avslut. En luftmiss träffar inte pucken. Har du sett straffen eller endast läst på text-TV?
Kommentera