Brynäs IF

713713 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2604130

Sv: A propósito de nada
Anders Berg: "Oj, ”hovreportern” har väldigt svårt att kritisera Anders ”Ojämn är mitt mellannamn” Lindbäck, i podden. 😊 … men Chad ”Inte Gävlekille” Billins totalsågar han. "

Chad Billins ska ju givetvis totalsågas baserat på vad han har presterat på isen sett till förväntningar (Limpan också såklart, även fast förväntningarna där var mindre). Billins har fått stort förtroende både vad gäller istid och spel i power play men har bara mäktat med 3 poäng på 19 matcher och ligger +1 i plus/minus. Utan tvekan säsongens sämsta nyförvärv (som inte är en kontraktsförlängning, som Lindbäck är), vilket man inte såg komma.

VARNING, LÅNG TEXT FÖLJER NEDAN.

Det har kanske blivit dags att recensera säsongsinledningen eftersom halva säsongen snart är spelad, så får vi igång lite diskussion också eftersom det dröjer till matchdag. Alla betyg nedan är mina subjektiva bedömningar och jag förväntar mig att folk inte kommer hålla med om allt.

Betygsskala:
1 - Underkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Världsklass

Anders Lindbäck - 1
Horribel och sprider osäkerhet i allt han gör. Minst en tavla per match har blivit hans signum. Tycker det är oerhört tråkigt att Lindbäck inte lyckades i Brynäs, men nu bör hans dagar vara räknade (även om jag tror att det är Claras lån som kommer avbrytas mer än att man köper ut en kompis och Gävlegrabb som Lindbäck). Har en match på säsongen där han faktiskt stänger igen (mot SSK) vilket är ett redigt underbetyg för en förstemålvakt. En förstemålvakt som ligger i HA:s bottenskikt vad gäller all tillgänglig statistik.

Damian Clara - 2
Godkänd, men inte mer. Dock bara 18 år och kommer förmodligen, som många är inne på, bli en bra målvakt. Bör vara vår tvåa när vi går in i ett slutspel, men det är ju enklare att dumpa Clara än Lindbäck så jag tror inte vi får se Clara säsongen ut i vår tröja.

Simon Bertilsson - 4
Vår defensiva klippa. Inte många misstag från honom hittills och spelar med pondus. Delar inte ut lika många proppar längre, men med tanke på domarnivån förstår jag varför.

Johannes Kinnvall - 3
Blandar och ger. Mycket poäng framåt men är en dålig skridskoåkare som ibland tar väldigt konstiga beslut och chansar mycket. Har blivit lite mindre med den biten på sistone, vilket bådar gott.

Anton Johannesson - 2
Godkänd i min bok. Alla gnäller att han inte är en bra back i defensiven, men samtidigt är han värvad som en offensiv back med potential som ska göra poäng. Sett till istid så har han gjort mycket poäng också. Bör vara en av två backar i PP om vi ska utnyttja hans styrka. Är fortfarande ung och jag tror han kommer bli en mycket bra SHL-back innan hans karriär är över.

Jordie Benn - 3
Stabil är ordet. Ingen sätter hårda förstapass på bladet som honom. Står upp bra i egen zon och är duktig på att få ut pucken. Har bara spelat 9 matcher men det här är en otroligt bra värvning inför slutspelet.

Chad Billins - 1
Som jag avhandlade ovan. Årets floppvärvning. Gör ett ok jobb i egen zon, men sett till förväntningar ska han vara bättre än såhär, framför allt i offensiven. Jag hade inte förväntat mig att han skulle vara lika bra som i HV, men mer än såhär måste han verkligen uträtta. Åldern har kanske till slut kommit ifatt honom.

Theo Lindstein - 2
Är inne på många mål framåt och det börjar så sakteliga gå åt rätt håll nu, efter en darrig säsongsinledning. Knappt godkänd. Det positiva med hans svaga spel är väl att vi får behålla honom ytterligare en säsong och att han utvecklas mer under den här säsongen.

Kasper Larsen - 1
Är ung och ska väl kanske inte vara en superback i år. Känns mer som att han är med för att se och lära lite i år för att sedan få mer speltid nästa år. Har tre skottäckningar på rad i ett boxplay borta mot Östersund som största Brynäs-merit, vilket säger en del.

Karlis Cukste - 2
Inledde svagt, blev sedan bättre bara för att i de senaste matcherna börja dippa igen. Ojämn och svår att få fingret på. Gillar dock hans kroppsspråk och "competitiveness" som dom säger i Nordamerika. Knappt godkänd även han.

Miks Indrasis - 3
Snacka om vattendelare, blir inte klok på karln. Kan se loj och mätt ut men gör ändå sina poäng. Det var inte många omgångar sedan folk ville skeppa honom och sedan går han ut och vänder underläge mot AIK på egen hand. En man för dom stora matcherna. Är övertygad att han blir sjukt viktig i ett slutspel. Vår bästa poängplockare ihop med Rödda. Hans backchecking är dock obefintlig och detta måste han bli bättre på.

Johan Larsson - 2
Har sågats härinne i år. Fick en oerhört märklig, sönderryckt säsongsinledning och det känns som att han börjar komma in i det först nu. Är ingen offensiv stjärna som spottar in poäng, men är oerhört smart på isen och tar sällan ett felbeslut. Han är dock inte mer än godkänd, men i dom senaste matcherna tycker jag mig se en tydlig förbättring och statistiken säger samma sak. Han landar nog på minst en 4:a innan säsongen är över, så bra är han. Det vet alla som kan sin ishockey.

Anton Rödin - 4
Säsongsinledningen var helt magisk och Rödda var seriens bästa spelare ett tag. Har svalnat på slutet men ligger dock fortfarande på ett poängsnitt på 1 ppg. En av få som faktiskt checkar som en galning och ger järnet, och när laget går tungt visar han med sitt kroppsspråk att det inte är ok. Har absolut inget ont att säga om Rödda, bortsett från några oerhört onödiga utvisningar nu på slutet när han varit frustrerad. Dom måste jobbas bort.

Tyler Kelleher - 3
Samma som med Rödda, inledde oerhört starkt men har klingat av i dom senaste matcherna. Måste sluta vara så puckkär och spela enklare, samt jobba hårdare i defensiven. Dock en oerhört bra spelare i Hockeyallsvenskan och kommer göra mycket gott i ett slutspel.

Tyler Vesel - 3
Lite trubbig i offensiven ibland men är och har varit en briljant tvåvägscenter hela tiden. Känns underbart att han spelar för oss och inte i ex. SSK som också ville ha honom. Kommer vara viktig hela säsongen.

Jack Kopacka - 4
Som detta lag har saknat en målskytt. Älskar när han bestämmer sig för att ta pucken ur egen zon och majestätiskt forcerar sig genom mittzon. En publikfavorit och det är inte svårt att förstå varför. Behöver bli bättre i egen zon och hjälpa laget mer än vad han gjort dock. Måste även bli lite mer innovativ i sitt målgörande, många mål har kommit i PP och att man söker Kopacka i högra cirkeln har genomskådats av motståndare för länge sedan.

Oskar Kvist - 1
Sprattlade till i en match och gjorde tre poäng och folk glömde alla usla matcher sedan förra sprattlet. Är inte i laget för att göra poäng givetvis, men har man en utpräglad defensiv roll så är det en klar fördel om ens kedjeformation inte blir fastcheckade i egen zon matcherna igenom. Skall ned i fjärde (kanske bör sitta på läktaren) när skadade spelare är tillbaka.

Jacob Blomqvist - 1
Skulle kunna sätta in texten om Kvist här likagärna och gå vidare. Det gör ont att se att Blomman blivit gammal och inte håller längre. Säkerligen en underbar lagkamrat och ledare, men han ska knappt spela i en fjärdekedja som det sett ut hittills. Räknar dock med att han tar Ohlssons plats i fjärde när Ölund är tillbaka.

Oliver Tärnström - 2
Innan ni blir arga att jag ger grabben godkänt, han har spelat med Kvist och Blomqvist i stort sett hela säsongen. Hur lätt tror ni att det är att få något uträttat då? Jag är övertygad att det här är en bra tredjekedjespelare för oss i sinom tid. Han är oerhört bra på skridskorna och gör det även bra defensivt. Tror vi kommer få se mer poäng och bidragande framåt när han spelar på Ölunds högra sida med Scott till vänster istället för att kampera ihop med firma Kvist/Blomman. Tror även att han tar Kellehers plats i andrakedjan nästa match om inte Scott spelar.

Noel Nordh - 2
Klart godkänd. Har mer poäng gjorda än killar med mer istid än honom och har fått spela PP tack vare hans vassa offensiv. Nästa säsong blir han farlig, oavsett division. Måste bli mindre naiv i egen zon, men det gäller alla i juniskedjan.

Anton Ohlsson - 2
Även han godkänd. En första säsong som senior är aldrig lätt, men som han centrade fjärdekedjan i början av säsongen så såg man att han har hockey i sig. Inte gått lika bra på slutet dock. Tror vi kommer få se honom i Brynäs en lång tid framöver. Framtida kaptensämne.

Linus Lindblom - 2
Inte gjord för att spela i en fjärdekedja med begränsad istid. Fem poäng på nitton matcher är inte sådär superbra, men ligger totalt sett plus i plus/minus och sett till förutsättningarna kan jag inte underkänna honom. Han hade dock gjort det betydligt bättre i ett lag som Östersund eller Västervik i en lite större roll och inte långt ned i hierarkin i ett lag med uppflyttningsambitioner.

Spelat för lite:
Greg Scott
Linus Ölund
Jonathan Karlsson
Carl Sandström

Nyförvärv jag vill se:
- En ny målvakt som tar det han ska och sprider lugn i egen zon. Får gärna vinna någon match på egen hand med.
- En stor, elak powerforward. När Oskar Kvist är ett lags tilltänkte tough guy då finns ett problem att åtgärda. Ta in två vetja, så vi får lite mer energi på isen. Det ska vara svårt att stjäla poäng och göra ont att möta Brynäs.
- En tvåvägsspelare med mångårig erfarenhet från HA. Vi behöver inte bli spetsigare, vi behöver bli smartare och bättre i egen zon. Så en spelare som är bra i defensiven och kan bidra framåt borde vara prio.
- En tvåvägsback. Jag vet, vi har egentligen bra backar och det kan se dumt ut att önska en back i nuläget, men när Bertilsson eller Kinnvall snart går sönder så kommer vi stå där och inte bli klok på defensiven igen. Lika bra att agera proaktivt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Bra sammanställning!👍
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: mycket bra skrivet. Vill bara tillägga att backarna gjorde jobbet väldigt bra i 1-4 vinsten borta mot Södertälje när Bertilsson och Kinnvall var sjuka.

Visst att det kanske inte går över tid att dem andra backarna kliver upp. Men tror mer på att värva bredd på forward och ny målvakt än en back.

För Blomqvist Tärnström kvist och Lindblom håller tyvärr inte.

Ohlsson och Nordh är lite svajiga men visar oftast 10 gånger mer än dem ovannämnda i varje match ändå.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Mycket bra sammanställning! Håller med om nästan allt. Billins är som du skriver årets flopp. Tycker dock att Clara gjort sig förtjänt av en 3:a. Gjort en och annan dålig match, men fler bra än dåliga och sett till ålder och förväntningar gjort det fint. Sprider ett lugn på ett annat sätt än AL och framförallt utecklingspotential.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: mycket bra och jag håller med om i stort sett allt. Vill dock trycka lite på det med Rödin och utvisningar då han ensam dragit på sig 6 stycken tvåor. Närmast efter är Billins med 5 stycken. Johan Larsson har så klart flest utvisningsminuter men det är ju för 5+20-straffet.

Tror dock inte det är så konstigt att Rödin som försöker mycket också åker på fler utvisningar... MEN några av dem har verkligen varit helt idiotiska precis som du säger.

Kul också att Lindstein inte dragit på sig en enda utvisning på 19 matcher. Vilket till och med är bättre än Benn, Clara och Lindbäck (2 min vardera).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Bra inlägg med underbyggda argument.
Istället för Avgå alla.
Kommentera