Brynäs IF

714070 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2617841

Sv: A propósito de nada
Peja: Samtidigt ska man minnas att ett jätteproblem för Brynäs tidigare (under BZ) var att man hade fullskitet med äldre/dyrare 4-kedjespelare i laget. Konsekvensen av det blev att flera juniorer inte kom fram och att man inte hade ekonomi till verklig spets. Där vill jag inte hamna igen.

I dagens trupp ser jag 2 problem och 1 möjlig lösning.

Problem;

1. man har överskattat Blomkvist och Kvist nivå. Dessa spelare är på inget sätt dominanta jämfört med andra lags 3-och 4:e kedjespelare. Massor av lag har bättre senior/juniorspelare längre ned i laget än dessa herrar.

2. En bit in i serien ser vi att juniorkedjan inte riktigt håller måttet, dom är inte på den nivå man förväntade sig efter starten av serien.

Lösningar:

Gällstedt har valt att matcha laget enligt en ganska tydlig hierarki. Inget säger väl att han måste göra på det sättet? Han skulle ju kunna "mixa upp" det litegrann och välja att matcha ett "jämnare lag" . med fullt lag är jag ganska övertygad om att Brynäs har bäst fw-uppsättning i laget.

Med det sagt tycker jag att 1 till forward måste in i laget. Tycker det är smart/turligt att man väntat ett tag för att se vad man behöver och enligt mig saknas en bra tvåvägs-fw som kan hjälpa till i defensiven och spela boxplay. Med Kelleher tillbaka har man tillräckligt bra offensiv spets enligt mig.

Kryddade man med 1 till offensiv fw skulle jag inte gråta men om jag måste välja tar jag en 2-vägs.
Kommentera