Brynäs IF

714152 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2622939

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Förstår egentligen inte logiken med att sätta supportrar eller för den delen experter på samma kravbild som sportchefer när det kommer till hur just deras lag byggs. Den insikten som Alcén sitter på kring de här spelarna är otroligt mycket större än den vi har, och det är långt ifrån säkert att vi hade haft samma åsikter med samma insyn. Inte minst kring saker som gruppdynamik och så vidare.

Jag tycker det är en tydlig trend att Alcén spenderar hur mycket pengar som helst på målvakter men ändå misslyckas kapitalt på den biten. Både den här säsongen och förra säsongen har Brynäs haft riktigt dåligt målvaktsspel, trots att man har lagt ner massvis med pengar på den positionen.

Förra säsongen kostade det antagligen en SHL-plats, den här säsongen kommer det kanske kosta SHL-avancemang. 24/25 ska Alcén bygga sitt tredje lag, den gången utan SHL-fallskärmspengar om man blir kvar i HA, och sannolikheten att han lyckas bättre då är väl nästan obefintlig.

Eftersom Alcén fick ett ofattbart långt kontrakt som sportchef kommer han antagligen att bli kvar i flera år till.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: När har jag satt supportrar på samma kravbild som sportchefen? Självklart är det inte logiskt.

För övrigt är inte jag heller spec nöjd med Alcens jobb och var frågande redan när han fick jobbet som många andra.

Upplever att de sportchefer som lyckas ofta hittar en bra bredd och djup i laget. Känns som Brynäs även långt innan Alcen varit alldeles för spetsinriktade i sitt tänk
Kommentera