Brynäs IF

713446 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2627542

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: "I dagsläget:
1. Damian Clara - vår enda målvakt
2. Miks Indrasis - tror han kommer vara absolut grönjävlig och som gjord för slutspelshockey.
3. Anton Rödin - alla vet vad han kan, behöver inte motiveras..."

Du glömmer Kopacka! Han tar skott tidigare än alla andra jag vet i svensk hockey. ...Och med större precision än de flesta dessutom. Ofta kladdas 2:or mot 1:or och frilägen bort i svensk hockey. Kopacka kladdar nästan aldrig. Några snabba skär och sedan skott!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Malken: Instämmer helt om Jack, outstanding på att få puckar på och i mål. Inga extra pass, inga tveksamheter, inget kladd.

Indrasis är den som växt allra mest, han blir ett monster i slutspelet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: Jag satte mig och skrev ett monsterinlägg med utförliga motiveringar som svar, tills jag insåg att typ två personer hade orkat läsa det så jag försöker hålla mig kort nu. Jag insåg även, när jag skrev inlägget, att det är alldeles för svårt att begränsa spelarnas viktighet till en fem-i-topp-lista, eftersom så många är så viktiga för det här laget.

Tänker på Kopackas målskytte och visst, det är trevligt med en sniper som målar ofta, det kan vi samtidigt klara oss utan ett tag eftersom andra också gör mål (vår spets är fantastisk), men vi har ingen som kan göra samma jobb som Bertilsson i defensiven (jo, han är bättre än Benn, jag struntar i vad ni säger).

Även Ölund (som är alldeles för bra för att centra en tredjekedja i HA) har klivit fram och varit oerhört stabil och förvandlat tredjekedjan från kaos till det som förväntas av den, hans frånvaro märktes verkligen av.

Sen får man tänka typ, ingen kan ersätta Bertilsson på samma sätt i försvarsspelet, men Ölund kan ersätta Vesel i andrakedjan och göra ett näst intill lika bra jobb. Därför rangordnar jag istället spelarna enligt nedan. Detta är såklart baserat lite på dagsform, men mest ett långsiktigt tänk i ett långt slutspel.

Oersättliga: Clara, Bertilsson, Rödin, Indrasis, Kinnvall
Viktiga: Vesel, Benn, Kopacka, Larsson, Ölund, Scott
Jokrar: Kelleher*, Lindstein, Nordh, Tärnström, Cukste
Kroppar att ställa på isen: Blomqvist, Kvist, Billins, Larsen
Bör bytas ut i ett slutspel mot nyförvärv: Johannesson, Ohlsson, Udd, Lindblom

* Kelleher går såklart under "Viktiga" om han är sig själv efter den långa skadefrånvaron.
Kommentera