Brynäs IF

713254 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2627559

Sv: A propósito de nada
Malken: Jag satte mig och skrev ett monsterinlägg med utförliga motiveringar som svar, tills jag insåg att typ två personer hade orkat läsa det så jag försöker hålla mig kort nu. Jag insåg även, när jag skrev inlägget, att det är alldeles för svårt att begränsa spelarnas viktighet till en fem-i-topp-lista, eftersom så många är så viktiga för det här laget.

Tänker på Kopackas målskytte och visst, det är trevligt med en sniper som målar ofta, det kan vi samtidigt klara oss utan ett tag eftersom andra också gör mål (vår spets är fantastisk), men vi har ingen som kan göra samma jobb som Bertilsson i defensiven (jo, han är bättre än Benn, jag struntar i vad ni säger).

Även Ölund (som är alldeles för bra för att centra en tredjekedja i HA) har klivit fram och varit oerhört stabil och förvandlat tredjekedjan från kaos till det som förväntas av den, hans frånvaro märktes verkligen av.

Sen får man tänka typ, ingen kan ersätta Bertilsson på samma sätt i försvarsspelet, men Ölund kan ersätta Vesel i andrakedjan och göra ett näst intill lika bra jobb. Därför rangordnar jag istället spelarna enligt nedan. Detta är såklart baserat lite på dagsform, men mest ett långsiktigt tänk i ett långt slutspel.

Oersättliga: Clara, Bertilsson, Rödin, Indrasis, Kinnvall
Viktiga: Vesel, Benn, Kopacka, Larsson, Ölund, Scott
Jokrar: Kelleher*, Lindstein, Nordh, Tärnström, Cukste
Kroppar att ställa på isen: Blomqvist, Kvist, Billins, Larsen
Bör bytas ut i ett slutspel mot nyförvärv: Johannesson, Ohlsson, Udd, Lindblom

* Kelleher går såklart under "Viktiga" om han är sig själv efter den långa skadefrånvaron.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs:

Jag kan nog tycka att Ohlsson bevisat att han ska ha en plats i truppen. Sen om det blir som extraforward när vi är skadefria må så vara. Men han ska inte ”bytas ut” i ett slutspel.

Ohlsson är redan nu en bra fjärdecenter i allsvenskan. Och han kommer bara bli bättre.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Bra inlägg! Det enda jag skulle vilja ändra på, åtminstone inför och i slutspelet, är att jag tror att vi kommer ranka Benn som oersättlig.

Sen är det så jäkla härligt att ha en riktig sniper som Kopacka igen. Det har vi ju saknat sedan Clarks dagar. Som när han får läget inför 2-0 målet. Det är nästan så att man vet att det kommer bli mål. Med sådan självklarhet tar han ett gäng kraftiga skär fram och bara snärtar upp den i första krysset, love it!

Tycker det ska bli jäkligt spännande att se hur Gällstedt väljer att formera laget när Kelleher är tillbaka. Skulle gärna se att han testade en 3:e med Scott-Ölund-Nordh. Sen får övriga spelare slåss om speltid i 4:e baserat på dagsform.
Kommentera