Brynäs IF

715653 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2630920

Sv: A propósito de nada
En intressant sammanställning över hur de olika lagen presterat mot topp, mitten & bottenlagen.
Det här snacket att Brynäs inte presterar mot topplag kan man ta med en rejäl skopa salt eftersom tabellen visar att vi presterat tredjebäst av samtliga lag mot topplagen.
Värt att tillägga är att tabellen är postad FÖRE vår match mot AIK, dvs poängen är än bättre än vad som visas på bilden.
En intressant sammanställning helt klart!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: När jag kritiserade Brynäs för att inte vinna tillräckligt mycket mot de andra topplagen låg de på 1,5p/match , dvs exakt hälften av poängen som delats ut. Sedan dess har Brynäs vunnit mot AIK och Mora.

Men jag tycker inte att 1,6p/match mot topplagen är superimponerande heller. Om jag inte räknar fel är ju avståndet ungefär lika långt till Björklöven (uppåt) som till Tingsryd (nedåt), men det skiljer betydligt fler placeringar i respektive riktning. Däremot har jag en stark känsla av att Brynäs kommer vinna mer mot andra topplag nu när man verkar ha fått lite bättre ordning på målvaktsspelet och antagligen kommer hitta en till kompetent målvakt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Intressant. Och jäklar vilken skillnad i antalet matcher det blir när man (som Mora) ligger precis på gränsen kring 6-7. 70% fler matcher mot lag 1-6 än vad vi har.

Blev även väldigt förvånad över hur långt ned Mora ligger mot lag 11-14. Tror Mora kan bli lite farliga i ett slutspel när det blir jämna och tighta matcher även om de inte gör så många mål framåt.

Nästan ännu mer förvånad att Löven alltså snittar 1p/match mot lag 7-10 men 2.17 mot lag 1-6. Undrar varför det ser ut så egentligen? Brynäs snittar ju runt 1.72-2.4 mot alla (inklusive AIK-matchen menar jag nu) och det är ju väldigt mycket mindre skillnad.
Kommentera