Brynäs IF

716569 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2634940

Sv: A propósito de nada
Peja: Kopacka var #54 i poängligan förra säsongen. Inte direkt givet att han skulle lyckas så bra.
Indrasis var #79 i DEL. Heller inte alls givet.
Så just att det skulle vara budkrig om dessa är jag lite tveksam till. Tycker det är väldigt bra värvningar och väldigt bra öga av Alcén.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Om vi för skojs skull istället frågar vilken/vilka spelare ni tycker är årets flopp än så länge? Och vi kan räkna bort Lindbäck då han inte är med längre (alla skulle väl säga hans namn annars).

Jag har lite svårt att se Kasper Larsen som en lyckad värvning även om han är ung. Kanske inte årets flopp men han producerade alltså 43 respektive 35 poäng i OHL och står nu på 3 poäng och bara +3 på 31 matcher. Benn har skrapat ihop över 4 gånger så många poäng som honom på bara 23 matcher (helt olika kaliber på spelarna, jag vet). Hoppas på utvecklingspotential här. Bara +3 är dessutom uruselt när man ser att nästa back före honom har +11.

Annars skulle jag nog säga Chad Billins. Och det betyder inte att han gjort något direkt dåligt i Brynäs. Men vi pratar om en spelare som gjorde 43 poäng i Hockeyallsvenskan för bara 2 år sen. Nu går han mot en 12p säsong. Sticker inte direkt ut i +/- heller även om den är på +12 (samma som Benn) då det ändå är sämre än t.ex. Cukstes +14 och bara marginellt bättre än Lindsteins +11 (Lindstein har nästan 4 ggr så många poäng också).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Tänkte mest på exempelvis Vesel, Kelleher och Billins som det var surr om kring andra lag men där Brynäs verkade vinna budkrig.

Sen ska man inte glömma bort att Advisory Board delvis implementerades för att få till bättre spelarrekryteringar. Förra säsongen var Alcén uppenbarligen väldigt beroende av Manner, nu är det nog Advisory Board som drar i många av spakarna. En erfaren sportchef hade också behövt stöd, men det hade knappast blivit massa "tränarvärvningar" med en erfaren sportchef vid rodret under fjolårssäsongen.

Som jag skrev efter förra säsongen, så behövde Brynäs antingen sparka Alcén eller komplettera honom med hockeyfolk som kan hjälpa honom, vilket man gjorde med Advisory Board. Det bästa hade givetvis varit att både kicka Alcén och tillföra ytterligare kompetens, men fattar att det hade blivit för dyrt att kicka Alcén efter en historisk degradering.
Kommentera