Brynäs IF

713753 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2664683

Sv: A propósito de nada
Det verkar krisa hos DIF nu. Perfekt inför slutspelet, blir ännu mer press på dom att klara uppflyttning då.

Sammanfattning (av Chat GPT) för den som inte orkar läsa hela:
---
Djurgården Hockey tillsätter en arbetsgrupp, ledd av tillträdande VD Matthias Sånemyr och sportsligt ansvarig Niklas Wikegård, för att ta itu med föreningens ekonomiska och sportsliga utmaningar. Föreningen, en av Sveriges mest framgångsrika och äldsta ishockeyklubbar, befinner sig i en kritisk ekonomisk situation och spelar för närvarande i HockeyAllsvenskan, vilket anses vara ett sportsligt misslyckande med stora långsiktiga konsekvenser.

Arbetsgruppen ska utvärdera föreningens styrning och resultat över tid samt skapa bättre transparens och förankring av lägesbilden hos medlemmar och intressenter. Den ska också adressera de ökande klyftorna mellan SHL och lägre divisioner inom svensk ishockey och föreslå åtgärder för att förbättra förutsättningarna för alla klubbar. Djurgården Hockey betonar behovet av ett ärligt samtal med intressenter och öppnar för en bredare debatt om svensk ishockeys framtid.
---

Kontentan blir väl i princip att pengarna är slut och DIF kommer lobba stenhårt för en utökning av SHL, alternativt en mer rättvis fördelning av tv-pengarna för respektive ligor.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: DIF har ju en poäng i att tv-pengarna borde fördelas bättre mellan ligorna men också som flera har varit inne på bättre mellan klubbarna inom ligorna. Se bifogad annons från TV4 för SHL och HA. Visar ju tydligt vilka lag de bedömer drar tittare!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
helt korrekt av dom ... HA är värd med cash.. borde vara mer rättvist inom hockey!! Sen finns det lag som Oskarshamn som inte borde vara i shl men det är som det är.. en puck är till för att göra mål och en målvakt för att rädd pucken så den inte går in i mål ... SDHL får knappt ju men vad är rättvist här ... Kvinnor är värd mer också men ingen lyssnar på dom...
Kommentera