Brynäs IF

714107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2698999

Sv: A propósito de nada
Anders Berg: ... och 16 matcher innan finalmatcherna...

Jag tror man med fog kan säga att Gällstedt & Co fick ordning på defensiven för första gången på många år.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: "Jag tror man med fog kan säga att Gällstedt & Co fick ordning på defensiven för första gången på många år."

Ja, visst är det så! ...Och det är ju speciellt anmärkningsvärt med tanke på att man gått från ett defensivt grundtänk till ett offensivt. Det var ju för all del ganska långt in på säsongen klara inslag av Hawaii-hockey med ständigt böljande spel fram och tillbaka.

...Men spelet har stabiliserats undan för undan sedan Clara tog över förstaspaden. Jag skulle inte protestera om man köpte rättigheterna till Clara från Färjestad och gav honom 200 000 i månaden. Med Clara i kassen har det länge känts som på Markströms tid när motståndarna pressat på. Helt lugnt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Ja, visst är det konstigt att Gällstedt har fått ordning på det mesta.
Trots att nån soffbedömare sitter och gnäller över att han saknar en aktiv coachning.
För övrigt blir jag alltid lika fascinerad varje gång nån självpåtagen sofftränare sitter och kritiserar coachningen från en insatt och kunnig yrkestränare på den här nivån.
Speciell när nämnde tränare har coachat laget fram till den mest överlägsna seriesegern i HA så här långt...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: ” Jag tror man med fog kan säga att Gällstedt & Co fick ordning på defensiven för första gången på många år.”

Och man fick en målvakt som laget kunde lita på till 100 %.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Något annat jag tycker Gällstedt lyckats bra med (notera att jag tycker detta, folk behöver inte hålla med) är att få alla att dra åt samma håll. Efter förlustsviten hemma (4 matcher i rad) så låste de in sig och diskuterade vad de vill få ut och efter det såg det mesta mycket bättre ut (inte perfekt så klart).

Alla har liksom accepterat sina roller vare sig det är som extraspelare, hårt arbetande försvarsspelare eller Coreau som verkar vara en enorm tillgång för laget trots att han knappt stod någon match.

Det har liksom aldrig varit något prat eller rykten om splittringar i gruppen, att någon inte trivs eller något annat som vi hört om mer eller mindre varje säsong senaste säsongerna. DET om något tycker jag är viktigt att lyfta fram också.
Kommentera