Brynäs IF

714046 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2699028

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: "Jag tror man med fog kan säga att Gällstedt & Co fick ordning på defensiven för första gången på många år."

Ja, visst är det så! ...Och det är ju speciellt anmärkningsvärt med tanke på att man gått från ett defensivt grundtänk till ett offensivt. Det var ju för all del ganska långt in på säsongen klara inslag av Hawaii-hockey med ständigt böljande spel fram och tillbaka.

...Men spelet har stabiliserats undan för undan sedan Clara tog över förstaspaden. Jag skulle inte protestera om man köpte rättigheterna till Clara från Färjestad och gav honom 200 000 i månaden. Med Clara i kassen har det länge känts som på Markströms tid när motståndarna pressat på. Helt lugnt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jag är övertygad om att vi aldrig hamnat i AS om vi behållit Veven och skeppat AL. Med det sagt har jag tidigare haft inställningen att det inte funnits något gott med att åka ner. Med facit i hand dvs att vi går direkt upp igen och efter att bevittnat hur "brynäsfamilen" gått samman på alla plan finns anledning att revidera den inställningen.

Absolut viktigaste just nu är att få in en stabil keeper. Resten löser sig.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: Tror det är lätt att överskatta Claras insatser. Även om han var bra, så skapade Brynäs fler kvalificerade målchanser än motståndarna i nästan varenda match. Finalspelet var en spelmässig utskåpning.

Clara är bra, men jag tror att alla de mer etablerade målvakterna som Brynäs uppges vara intresserade av är bättre än honom just nu. Clara bör jämföras med de alternativen, inte med en Lindbäck som tyvärr var helt ur slag.

Sen finns det väl ändå ingenting som talar för att Färjestad skulle släppa Clara. Det är lyxigt för deras del att han har fått denna erfarenhet och antagligen kommer fortsätta spela på Rookiekontrakt.
Kommentera