Brynäs IF

717182 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2705059

Sv: A propósito de nada
Gavve: "Det måste ju dessutom vara ett extremt underbetyg till övriga spelare (målskyttar) när en spelare som är "Perfekt för fjärdekedjan" konstant är i toppen av interna målligan säsong efter säsong? :)"

Så är det absolut, t ex gjorde ju Rödin endast 6 mål senast i SHL - det är ju ohållbart.

Vi får hoppas att Ölund gör lika många mål men kommer längre ned i interna skytteligan nästa år! ;)

Men om nu en toppcenter ska in och Vesel förlänger så ser jag ingen annan plats än fjärdelinan för Ölund. Vesel var, som jag skrivit många ggr, högre rankad förra säsongen och jag förstår inte varför han skulle rankas lägre nästa säsong.

Om Brynäs däremot värvar en center från HA så ser jag ingen anledning att inte ha Ölund i tredje och den nye i fjärde. Men nu verkar man ju gå för en ny förstecenter.

Finns väl även en liten risk att Larsson tappat i kvalitet tills nästa säsong och blir omsprungen av Ölund, men det verkar osannolikt - åldern borde inte ha tagit ut sin rätt än.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Skulle tro att Vesel och Ölund kommer få ungefär samma roll. Ungefär samma istid i spel fem mot fem och därefter istid i boxplay men inte powerplay. Helheten på centersidan skulle bli bra då, om man får in en toppcenter. Både Ölund och Vesel är ju klart bättre än Birgersson som var fjärdecenter senast, så där verkar man ha lärt sig läxan. Om man också ersätter Kvist med någon som kan hantera pucken, så borde man kunna bygga ett bra spel i fyra kedjor.
Kommentera