Brynäs IF

716191 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2705052

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: "Är runt 10 mål i shl så imponerande egentligen?"

Det beror väl på tänker jag. Som toppmålskytt I det stora hela i SHL nej. Som lägre rankad spelare I ett Brynäs där bästa målgöraren gjorde 14 mål så är 10 rätt imponerande tycker jag (speciellt om det bara är 1-3 som gör fler än 10 totalt i laget). Sen kan man ju jämföra med Öberg (som du nämner) i Frölunda. Han gjorde 10 mål och var därmed fjärde bäst i laget. Ettan där gjorde 16 mål. Ölund hade med 10 mål alltså varit en av toppspelarna i Frölunda (sett till antal mål så klart) denna säsong. Hade han gjort 11 mål hade han varit näst bästa målskytt i Örebro t.ex. Så jag skulle säga att 10 mål inte är jättedåligt?

Sen kommer jag aldrig någonsin tro att Ölund kommer vara en poängkung eller en spelare för toppkedjorna. Men fakta är ju att han senaste säsongerna i Brynäs varit i topp i målligan (ej poängliga). Det säger ju ändå något vare sig Brynäs har en dålig eller bra säsong.

Lite statistik från de senaste säsongerna. Antalet mål i HA sticker ju ut i toppen. Ser man däremot till senaste SHL-säsongerna har han ju gjort rätt bra med mål (jämfört med andra i laget så klart)
23/24 (Missade 15 matcher): 12 mål, delad 5e plats. (Etta = 33 mål, tvåa = 26)
22/23 (Missade 5 matcher): 10 mål, delad 4e plats. (Etta = 14 mål, tvåa = 13)
21/22: 11 mål, delad 3e plats. (Etta = 19 mål, tvåa = 13)
20/21: 9 mål, delad 5e plats. (Etta = 13 mål, tvåa = 11)
19/20: 4 mål (långt ifrån toppen, tar bara med för att visa brytpunkten). (Etta = 19 mål, tvåa = 14).

Jag skulle inte tycka det är så fel att ha tredje bästa målskytten i laget i tredjefemman t.ex. (Speciellt inte jämfört med fjärdefemman) Sen är det så klart att jag vill ha en bättre spelare i tredjefemman (helst vill man ju ha de bästa överallt).

Det måste ju dessutom vara ett extremt underbetyg till övriga spelare (målskyttar) när en spelare som är "Perfekt för fjärdekedjan" konstant är i toppen av interna målligan säsong efter säsong? :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: "Det måste ju dessutom vara ett extremt underbetyg till övriga spelare (målskyttar) när en spelare som är "Perfekt för fjärdekedjan" konstant är i toppen av interna målligan säsong efter säsong? :)"

Så är det absolut, t ex gjorde ju Rödin endast 6 mål senast i SHL - det är ju ohållbart.

Vi får hoppas att Ölund gör lika många mål men kommer längre ned i interna skytteligan nästa år! ;)

Men om nu en toppcenter ska in och Vesel förlänger så ser jag ingen annan plats än fjärdelinan för Ölund. Vesel var, som jag skrivit många ggr, högre rankad förra säsongen och jag förstår inte varför han skulle rankas lägre nästa säsong.

Om Brynäs däremot värvar en center från HA så ser jag ingen anledning att inte ha Ölund i tredje och den nye i fjärde. Men nu verkar man ju gå för en ny förstecenter.

Finns väl även en liten risk att Larsson tappat i kvalitet tills nästa säsong och blir omsprungen av Ölund, men det verkar osannolikt - åldern borde inte ha tagit ut sin rätt än.
Kommentera