Brynäs IF

714709 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #493868

Sv: Ronald Petrovicky
Metal Guru: Du har missuppfattat det hela kapitalt.
När ES-lagen gick in i värvningsfasen i våras visste alla om att det eventuellt skulle bli lockout. OBS! Eventuellt.
I det läget måste man ta ett beslut i varje lag. Brynäs beslöt att "kicka" spelare som man ansåg inte platsade (vilket ni f.ö verkade ha uppskattat)för att satsa på bättre spelare som man hade möjlighet att signa: Honken, Dackell, Wahlberg, Sulku och Viitakoski. Allt för att säkerställa ett lag och för att samtidigt känna tryggheten i att ha ett lag klart på ett tidigt stadium, då planering och inspelning av de nya klart underlättas.
När dessa spelare var kontrakterade, fanns det förmodligen inte speciellt mkt pengar kvar att handla för, om något öht fanns kvar. Laget såg bra ut och tippades av de flesta att ligga på den övre halvan.
Lag med gott om pengar hade råd att både värva tidigt och även att vänta på ev förstärkningar ifall lockouten skulle bli verklighet.
I praktiken är alltså förutsättningarna inte riktigt samma för alla.
Under en "normal" säsong hade denna karusell med fönster och många gånger rena lotterivärvningar öht inte varit aktuell, eller ens tillåten.
Därav den frustration som många av oss Brynäsare känner.
Att jag sedan anser att t.ex ditt eget lag verkligen dragit en vinstlott iom att lockouten blev ett faktum, är en annan historia...
Kommentera