Brynäs IF

713251 inlägg · 7953 ämnen

Ronald Petrovicky

493896 · » Till forumet


Sv: Ronald Petrovicky
GävleLasse: Bara vi håller tätt mot HV på torsdag så smäller Bergeron säkert in en puck eller två bakom deras målvakt och grejer 3 sköna poäng!
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
GävleLasse: Nu är det bara hoppas att det står något positivt i tidningen i morgon. GODNATT alla Brynäsälskare!
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
bocken: Och det suger....suger kromet av en dragkrok tom.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
GävleLasse: Ja. Jag hörde det.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
bocken: Ja vem vet, enligt Arbetarbladet var det ju i princip klart men jag har inte glatt mig än. När det står på Brynäs hemsida DÅ är jag säker. Det finns fula fiskar i alla kategorier och man vet aldrig vad det är för en kuf som är agent åt Petrovicky. Det verkar som att MIF har fått samma löften.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
Gusten: Skön liknelse...Men jag tror att Brynäs klarar sig unden KS, mycket avgörs på torsdag borta mot HV
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
70Igor: Skulle Leksand värva Petrovicky OCH Havlat (enligt Expressen) så blir KS en enda lång rotfyllning.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
För att återgå till rubriken tror jag att Petrovicky går till Leksand. Maskens specialité är ju att norpa sånt som är aktuellt för oss och dom kan säkert slänga upp mer pengar på bordet.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
Metal Guru: Visst är det så. HV tex valde att inte satsa på NHL förstärkningar och har fått ta smällen. Brynäs hade ingen ekonomi i början och hoppades på att lockouten skulle ta slut tidigt, det slog även det fel. Andra lag chansade på att konflikten skulle bli långvarig och skaffade horder med spelare, den chansningen gick hem. Frågan är vad lag som tex mora har att hämta i Elitserien utan sina NHL förstärkningar?

För att återknyta till Brynäs situation så var det helt enkelt olyckligt att NHL strejken kom i år när den ekonomiska biten precis klarats upp och inte nösta år när Brynäs haft en säsong på sig att bygga upp pengabingen en smula.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
Metal Guru: Du har missuppfattat det hela kapitalt.
När ES-lagen gick in i värvningsfasen i våras visste alla om att det eventuellt skulle bli lockout. OBS! Eventuellt.
I det läget måste man ta ett beslut i varje lag. Brynäs beslöt att "kicka" spelare som man ansåg inte platsade (vilket ni f.ö verkade ha uppskattat)för att satsa på bättre spelare som man hade möjlighet att signa: Honken, Dackell, Wahlberg, Sulku och Viitakoski. Allt för att säkerställa ett lag och för att samtidigt känna tryggheten i att ha ett lag klart på ett tidigt stadium, då planering och inspelning av de nya klart underlättas.
När dessa spelare var kontrakterade, fanns det förmodligen inte speciellt mkt pengar kvar att handla för, om något öht fanns kvar. Laget såg bra ut och tippades av de flesta att ligga på den övre halvan.
Lag med gott om pengar hade råd att både värva tidigt och även att vänta på ev förstärkningar ifall lockouten skulle bli verklighet.
I praktiken är alltså förutsättningarna inte riktigt samma för alla.
Under en "normal" säsong hade denna karusell med fönster och många gånger rena lotterivärvningar öht inte varit aktuell, eller ens tillåten.
Därav den frustration som många av oss Brynäsare känner.
Att jag sedan anser att t.ex ditt eget lag verkligen dragit en vinstlott iom att lockouten blev ett faktum, är en annan historia...
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
GävleLasse:
Är stolt över att vara rekordhållare. :oB

Är det inte ett känt fenomen redan innan säsong att alla lag har mer eller mindre olika ekonomi, och det är upp till var och en att göra det bästa av just sin situation?
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
sylf: Det enda jag verkligen undrar är Varför håller du överhuvetaget på Brynäs? Klubben har ju misskötts och haft det jobbigt i 10-15 år nu.

Kanske är dags att döpa om Jante Lagen till sylf lagen istället.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
Metal Guru: Grattis du har precis slagit rekord i missuppfattning. Jag talar bara om bidragande orsaker till varför det gått som det gått i år...
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
bocken: "Ja, det är märkligt tyst från Brynäshåll och det gillar jag inte."

Du har inte tänkt så långt som att det kanske var just för att Sundlöv kniper käft, som vi lyckades få Berget på kroken?
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
sylf: "Som man bäddar får man ligga."

Och så är du tillbaka på ruta ett igen. De som bäddade har försvunnit ur föreningens organisation, och de nya kvastarna har precis börjat.
Uppgift nr ett blev att vända underskottet samtidigt som man måste ställa ett slagkraftigt lag på benen.
Det lyckades man med ganska bra, för att uttrycka det milt.
Lockouten är lika för alla i så måtto att alla visste att det eventuellt skulle bli en långvarig konflikt, eller ingen konflikt alls.
Med de förutsättningar vi hade, jämfört med de flesta andra lag, innebar det att det i praktiken inte var lika villkor för alla.
Som jag ser det så har lockouten bara tillfälligt dragit undan mattan under fötterna för oss.
Tycker du det är rättvist att skylla nuvarande svårigheter på sittande ledning, då andra har ställt till det?
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
GävleLasse:
Du vill att alla föreningar ska ha lika mycket flis på banken, för att det ska vara rättvist. Gäller det även div2- 3- och 4-lag?

Min förening skulle vara ÖVERLYCKLIG om man hade haft Brynäs ekonomi.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
Hur blir det med slovaken? Är det någon som har hört något nytt? Ja, det är märkligt tyst från Brynäshåll och det gillar jag inte. Hoppas bara att vi inte förlorar fighten om en ny spelare även det här gången.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
GävleLasse: Möjligt,men det är ju sånt som lagen har fixat under årens lopp....dvs vissa lag då.Som man bäddar får man ligga.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
sylf: "Precis som vanligt alltså.Lockouten drabbade alla lika mycket,blev offentlig till alla samtidigt,således lika för samtliga lag."

Visst är det så, men sen återstår det faktum OM alla lag har resurser att agera just då.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
scim: Visst är det så men detta är det läge som Brynäs befunnit sig i och därför visar jag lite förståelse för hur det gått den här säsongen. Det finns de som kräver Kyrös avgång, Sundlöfs avgång osv osv. Vad hjälper det Brynäs att skaffa sig en sportchef för resten av säsongen? För nästa år kommer ju den posten att skötas av Sjödda.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
Huge: Enligt din teori så kan vi ju sitta som barn och grina över att FBK,Modo,HV,alla har mer pengar än oss.Det var ju inte det saken gällde.Det du nämner är ju ett faktum även utan lockouter och vad du vill.
Det som skrevs var att den här säsongen gäller pengar,kontakter,kanslier.

Precis som vanligt alltså.Lockouten drabbade alla lika mycket,blev offentlig till alla samtidigt,således lika för samtliga lag.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
GävleLasse: "Om det är lika för alla kan ju diskuteras. Det finns något som heter förutsättningar. Jömför tex Brynäs och FBK. Brynäs fick kämpa för att ens klara elitlicensen i våras. FBK vad hade de 20 mille plus eller vad det var."

Ingen ide att försöka förklara självklarheter.
Jag vet vad du kommer att få för svar:

"Och varför har inte vi några pengar då?????"

Förklarar man det med att vi har vänt ett minus, vilket kostar på vad gäller organisation och lagbygge, får man bara som svar:

"Ja, det är inkompetent folk i ledningen!!!!
Det vet vi ju alla!!!!"

:-)
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
GävleLasse:

"Så frågan kvarstår, är det lika för alla?"

Ja, i den mån det är möjligt. "Fullständig" rättvisa existerar bara för barn och idioter.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
Robnaldo: Du verkar ha koll på det där så jag litar på att du har rätt...Men framtiden får visa om min tes håller...
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
sylf: Om det är lika för alla kan ju diskuteras. Det finns något som heter förutsättningar. Jömför tex Brynäs och FBK. Brynäs fick kämpa för att ens klara elitlicensen i våras. FBK vad hade de 20 mille plus eller vad det var.

Så frågan kvarstår, är det lika för alla?
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
GävleLasse: Fast i år är det en större värvningskarusell än någonsin det kan väl inte ens undgått dig sylf?

Det var väl lika för alla,det kan väl inte ens ha undgått dig GävleLasse?
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
GävleLasse:

SSKs värningar är finansierade och drabbar inte klubben ekonomiskt, något som Hallin redan gått ut med. Angående Jokinen-affären så ligger vi inte alls risigt till. Hade du läst fler tidningar än aftonbladets löpsedlar så hade du kanske uppmärksammat att förbundet dan efter aftonbladets artikel, gick ut och sa att SSK inte kommer behöva betala några böter iaf Jokinen lämnar, då han fortfarande tillhör Florida även fast han inte skrivit kontrakt med dom.
Nu spelar det iofs ingen roll då han blir kvar i SSK ändå, ville bara påpeka att värningen aldrig har äventyrat ekonomin för klubben.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
jävla gnäll från MrRedhawks och 88Lindkvist på Mora:

Visst.
Att det Brynäs knappt får ihop ett fullt lag är Moras fel. Visst var det taskigt av oss att bara rätt upp och ner sno Adam Andersson, Henrik Petré och Peter Nylander. Och att vi dessutom signar Andreas Lilja som Malmö har ensamrätt på är ju på gränsen till misconduct. Och att vi till råga på allt snyter Marian Hossa framför näsan på båda era sportchefer är ju bara för bedrövligt. Fy på oss.

Varför får inte Mora värva när både Brynäs och Malmö får?
Beror det på att vi är nya i den här serien?
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
sylf: Japp, som vanligt... Fast i år är det en större värvningskarusell än någonsin det kan väl inte ens undgått dig sylf?
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
lingonben: Läs dagens Aftonblad/Expressen så ser du där att INGEN av klubbarna har dåligt med pengar!! Det är bara Färjestad som erkänner att de ligger långt över budget redan idag men att det klarar sig om de går till minst semifinal. Jag tror att alla hoppas på att det ska ramla in lite mer pengar så att de kan andas ut igen! Vi vet ingenting om vare sig den ena eller andra klubbens ekonomi och kommer inte att få veta heller innan denna pajas säsong är över! Jag TROR i alla fall att de flesta klubbarna redan har passerat sin smärtgräns vad det gäller utgifter för länge sedan. Men det får gå, för ingen vill erkänna att de värvat upp över sina egna öron liksom ingen vill erkänna att det är jä..... synd om dagens juniorer som kanske var och nosade på en plats i sitt A-lag men aldrig fick chansen pga av ett gäng miljonärer som vill ha mer. Ett förlorat år i hockeyn är för dem av väldigt stor betydelse.
Jag gör som vanlig i kväll när jag går och lägger mig, jag ber till högre makter att jag ska vakna upp morgonen
därpå och arbetarbladets rubriker ska skrika ut att NHL strejken tog slut i natt!!!
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
GävleLasse: "årets Elitserie avgörs i mångt och mycket i kanslien i år. Vilket lag kan klämma fram mest pengar, vilka lag har de rätta kontakterna."

Som vanligt alltså!
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
Falken: Ja och Mif har gjort upp ett kontrakt med honom och allt som saknas är hans signatur på kontraktet som är hos honom nu. Alltså har han (agenterna) spelat ut flera klubbar mot varandra. Vi får se vad som händer, jag hoppas att han lyssnar på Pasi. Ni hoppas att han lyssnar på Sundlöv. Hur det går vet vi säkert mycket snart.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
88Lindkvist: Det är endast hypoteser som ni slösar er energi på. Vart Mora, MIF eller Brynäs skulle ha legat om inte NHL lockouten kommit är ju helt oväsäntligt. årets Elitserie avgörs i mångt och mycket i kanslien i år. Vilket lag kan klämma fram mest pengar, vilka lag har de rätta kontakterna. Hur mycket sportsligt det är låter jag vara osagt men en Kalle Anka säsong är vad det blivit och nu gäller det att överleva och sedan börja rusta tidigt inför nästa säsong. Sen ska det bli kul att se vilka klubbar som levt över sina tillgångar, "believe me" det kommer en baksmälla efter det här. SSK ligger ju redan nu ganska risigt till, Jokinenaffären är ett stort risktagande från SSK's sida.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
Falken: Det där med att Brynäs pungar ut mer pengar en vad MIF gör tror jag inte mycket på, Brynäs äger ju knappt en krona.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
Falken: ändrats, ska det stå...
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
MrRedhawks: Jo, men det kan ju änrats. Eftersom Sundlöv så sent som igår sa att dom var i slutförhandlingarna med Petrovicky. Får hoppas på det bästa.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
MrRedhawks: Pratde med Malmös målvakt idag Pasi Nurminen..

efter träningen så frågade jag Pasi om han viste hur det gick med just Petrovicky och då sa Pasi att han hade snackat med Petrovicky i förgår och då hade han frågat om miljön och sånt + hur han trivdes mm. till sist sa Nurminen att det ordnar sig med Petrovicky.. som sagt dom spelar tillsammans i Atlanta... men vi får se brynäs kanske pungar ut med mer pengar vem vet??
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
MrRedhawks: ja det är hossa och co som fixar så mora klarar sig.
Om det inte NHL skulle ha slutat och våra spelare som flyttade hem skulle ha gjort det iaf så skulle vi nog varigt bland de fem första.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
Portello: Men Mora hade varit på kvalplats om inte alla deras nhl proffs hade varit där men självklart é det malmö och brynäs som inte har värvat rätt men jag är säker på att om det inte hade varit lockout hade malmö och brynäs varit på slutspels plats det tror jag !!!
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
Portello: ja men jag vill inte ha dem i ES för dom...ska inte vara här men det verkar som om att dom kommer för att stanna och ni och vi åker bort
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
Magnus: ja men det är fan fel. för det är dumt mot klubbarna Malmö och Brynäs tackar han då nej till dom så står dom där utan någoting.

men e det någon som vet om någon av dom allsvenska klubbarna har fått något nyförvärv??
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
88Lindkvist: Det är rätt klart att mora platsar.Ligger vad jag kan se på en slutspelsplats.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
88Lindkvist:
 
"ja och mora kan dom skicka tycker jag för dom platsar inte"
 
För tillfället är Mora klart mycket bättre än Brynäs, Malmö, Luleå, Södertälje och HV 71, så visst fasen platsar de i ES.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
Magnus: ja det blir ole dole doff då hehe
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
Angående Petrovicky är det uppenbart att han (eller hans agent(er)) spelar ut klubbar mot varandra. Malmö har ett färdigt kontrakt med honom som skickats för påskrift. Mycket möjligt att han sitter med en 3-4 kontrakt och väljer vilket han ska signera just i denna stund.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
MrRedhawks: ja och mora kan dom skicka tycker jag för dom platsar inte.
Men vi höll ju på att få pisk av er så vi är i behov av hjälp för det är allvaligt ju.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
88Lindkvist: Ja men vad fan tror du vi behöver. Detta är ju den sämsta säsongen från både Malmö och Brynäs sida eller hur??

Hoppas både klarar kvalet för elitserien blir inte densamma utan lag som Malmö eller Brynäs eller hur???
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
MrRedhawks: Jag tycker INTE att han ska till malmö för vi behöver all hjälp vi kan få.
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
70Igor: håller själv på Malmö och jag ställer samma fråga som du gör.

Men ärligt talat så är det så jävla fult av Petrovicky om han nu har sagt att han ska skriva på för Malmö så är det svinit om han skriver på för er men det är ju upp till han...
Kommentera

Sv: Ronald Petrovicky
Vart tog den här kille vägen då? Blev det Percys pengar i alla fall?
Kommentera

493896 · »