Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #500748

Sv: De viktiga kvarstående matcherna!..
claesw: Jag undrar om det verkligen är "bonnigheten" är något problem för andra än Gävleborna sjäva. Jag minns den hemska 08:an som stod och skrek i mikrofon i globen så att det kändes som nån slags blandning av firmafest från helvetet och Livets Ord. Det var verkligen hemskt. Den vattniga korven i Gävle är snarare hockeykultur.

Problemet är att hela relationen mellan Brynäs och Gävle skaver. Gävleborna skäms för och vill nog egentligen bli av med Brynäs IF eftersom de inte riktigt kan hantera relationen till hockeyn. Gävle är en liten stad med storstadskomplex där invånarna skäms för sin bonniga dialekt och för att de gillar nåt så bonnigt som hockey i en gammal islada. Allt ska jämföras med storstaden som de egentligen inte vet något om. Och allt som jämförs med den glänsande storstadsbilden blir bonnigt och töntigt i Gävlebornas ögon.

Vi som bor på andra håll i landet har nog lättare för att se det fina med Brynäs IF. Och där ingår bonnigheten. Hockey är bonnigt. Stå upp för dom ni är Gävlebor, finns inget blekare än folk som försöker dölja sitt ursprung.
Kommentera