Brynäs IF

717198 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #577290

Sv: Kaxiga DIF
JanT: Ja, men det är ju precis det jag menar. Sitter man med händerna i byxfickorna mitt uppe i krisen, som Brynäsledningen gjort de senaste säsongerna (fram till nu, kanske..), då går det som det har gjort också.
Det som skiljer DIF från Brynäs är att jag inte tror att dom gör det misstaget. Man har legat på en hög nivå i elitserien under en väldigt lång tid. Egentligen utan riktigt misslyckade säsonger. Eller ja, En åttondeplacering säsongen -92/93, men den säsongen slutade likväl med avancemang till semifinal. Inte ett missat slutspel sedan säsongen 1985/86, sju seriesegrar och fem SM-guld. 

Att man lyckats hålla en sådan nivå torde ju bero på någonting. Man har knappast trollat med knäna för att nå dit, utan de ansvariga har nog med klar garanti vetat vad man pysslat med. Ja, jag vet att man nu i pengakrisens bistra skugga har sett sig tvingade att skicka iväg folk som jobbar åt föreningen, och de ekonomiska medlen för att värva spelare i nuläget är väl mer eller mindre lika med noll. Höstsäsongen lär med stor risk kunna bli hyfsat mörk för laget, speciellt om man får en dålig start och publiken börjar svika. I det här läget, med sanningen petande likt en nål i vitögat - när Brynäs skulle ha lagt sig i vinterdvala - är nog sannolikheten stor att det istället händer något i DIF.

Traditionen makt är stor inom ishockeyn, om man har vett att ha rätt folk som jobbar på rätt position. Då är gamla meriter verkligen nåt att ta med sig, speciellt om det går lite tyngre.
Kommentera