Brynäs IF

715244 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #620080

Sv: Timrå IK-Brynäs If
Okej, ett sista försök..

Jag skrev följande inlägg i matchtråden som heter "Brynäs-HV71 15/11":

"brynasaren: Timrå får helt enkelt utkräva sin revansch efter kvällens debacle mot Brynäs i övermorgon!

Jag har för övrigt stats på samtliga möten lagen emellan, from the very beginning. En omladdning av Windows gör i detta läget att jag inte kommer åt de filerna. I morgon ser jag dock ljuset i tunneln... ;-)"

För att få saker och ting på rätt plats byter jag helt enkelt tråd nu när jag postar det som jag hade tänkt från början. Ja, det ligger ju i den tråd det "berör", så att säga.

Timrå och Brynäs har mötts vid inte mindre än 81 tillfällen. Numer är det en knapp men inte längre lika klar Brynäsdominans vad gäller segrar. 44 mot 30, i fördel för Gävlelaget. I tidernas hockeybegynnelse, men för all del även i nutid, fick man minsann leta efter de gånger som Timrå vann. Faktum är att det tog inte mindre än 47 år för Medelpadingarna att vinna en bortamatch mot Brynäs. Säsongen 2002/03 vann TIK med 4-3. Den bortaseger som då låg närmast till hands fick man gå tillbaka ända till 1956 för att finna. 4-3-segern var också Timrås första seger någonsin i Gavlerinken. Vi snackar bigtime bortaspöke! Som "svar på tal" vinner TIK i den här perioden sex raka matcher mot Brynäs, och man hade 10-2 i möten under två säsonger (totalt sett, inte bara på bortais).

Nu ska väl tilläggas att denna långa period utan seger har lite av sin naturliga förklaring i att lagen inte möttes på 18 säsonger - då Timrå var nere och harvade runt i Division1/Allsvenskan. Men ändå, det var en hiskeligt lång svit av matcher som man gick utan seger.
För att få saker och ting på rätt plats byter jag helt enkelt tråd nu när jag postar det som jag hade tänkt från början. Ja, det ligger ju i den tråd det "berör", så att säga. Timrå och Brynäs har mötts vid inte mindre än 81 tillfällen. Numer är det en knapp men inte längre lika klar Brynäsdominans vad gäller segrar. 44 mot 30, i fördel för Gävlelaget. I tidernas hockeybegynnelse, men för all del även i nutid, fick man minsann leta efter de gånger som Timrå vann. Faktum är att det tog inte mindre än 47 år för Medelpadingarna att vinna en bortamatch mot Brynäs. Säsongen 2002/03 vann TIK med 4-3. Den bortaseger som då låg närmast till hands fick man gå tillbaka ända till 1956 för att finna. 4-3-segern var också Timrås första seger i Gavlerinken. Vi snackar bigtime bortaspöke! Som "svar på tal" vinner TIK i den här perioden sex raka matcher mot Brynäs, och man hade 10-2 i möten under två säsonger (totalt sett, inte bara på bortais). Nu ska väl tilläggas att denna långa period utan seger har lite av sin naturliga förklaring i att lagen inte möttes på 18 säsonger - då Timrå var nere och harvade runt i Division1/Allsvenskan. Men ändå, det var en hiskeligt lång svit av matcher som man gick utan seger.
 

Kommentera