Brynäs IF

714101 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #624169

Sv: Walle och Tommi kickas?
Boorken har fortfarande mit förtroende, men visst känns det konstigt att sparka två av de mest etablerade namnen.
Wahlberg blev dock redan petad i KS av Flemming men då var det inte så många som ifrågasatte. Utan att vara insatt känns det som att han verkar vara ganska loj och ointresserad. Vill tex minnas en episod borta mot HV eller Leksand (kommer inte ihåg vilken match det var) som han stod och drällde på blålinjen i PP vilket resulterade i ett baklängesmål.

Om Brynäs betalar hans lön kontraktet ut kan klubben naturligtvis kräva att han går in och spelar när det behövs. Jag tror dock att både han och klubben helst ser att han hittar en ny klubb.
Soptippen ligger ju en 10-15 mil västerut.

Jag hoppas och tror att Boork bygger på sikt. Självklart kommer de nya spelarna i Brynäs att växa (och några bli riktigt bra), men samtidigt är det ju ett farligt vågspel på linan ner i kvalet.

Jag saknar en del konsekvens här. Det finns en kritik mot att Brynäs plockar lovande spelare från AS. Man menar att dessa inte håller måttet.
Samtidigt fruktar samma personer att klubben ska riskera kvalspel och få stryk av samma lag. I ett läge är alltså AS skit och i nästa läge ett hot.

Vi har ju sett på senare år att flera lag under ES kan matcha de sämsta i ES. Då borde följaktligen de bästa spelarna i dessa lag hålla en hyfsad klass, tom för ES - eller?

Och vad händer om vi vänder på det hela. Wahlberg och Miettinen fortsätter harva som tidigare och blir allt tröttare och sämre för varje månad, men får ändå nytt förtroende av en tränare som inte vågar peta dem.
Ja då blir det naturligtvis några andra (yngre, mer talangfulla) spelare som tröttnar och sticker istället. Sedan kommer den dag då dessa två herrar plötsligt lägger av och då har vi plötsligt tappat 4-5 spelare.

med den bakgrunden får vi hoppas att Brynäs gör rätt som låter dessa före dettingar lämna truppen och låta andra spela mer istället.
Kommentera