Brynäs IF

713960 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #643883

Sv: LHC-Brynäs 27/12-05
p j davydjoos: Lysande poesi. Mörk och suggestiv som en Wagneropera.

1-8 i rumpan mot Linköping svider. 3-1, som det stod efter två perioder, skulle man kunna leva med, men vaerför gick pluggen ur så totalt i tredje? Jag såg inte matchen så jag borde förstås inte säga något, men det är oroande att siffrorna bara tillåts rusa iväg sådär.

Sen finns det en annan reflektion man också bör göra: är hockeykultur av ondo? Det är bara några få år sedan Linköping var ett ganska taffligt östgötskt köpelag som harvade i AS, uppe och vände i KS eller till och med ES någon säsong, sen ner igen. Men sen hände något. Man skärpte upp sig, skaffade en driven sportchef, fick ern proffsig organisation, fick sponsorerna med sig, byggde ny arena och idag är laget etablerat i toppen av elitserien. Under tiden krigar etablerade klubbar med djup hockeykultur som Brynäs och Leksand i elitseriens nedre regioner.

Man kan förstås invända att Linköping/Norrköping är en företagstät region, men jämförelsen med Gävle är ändå avslöjande. Brynäs bär hockeykulturen som en kvarnring rutn halsen. Vi utgår ifrån att sponsorer ställer upp, så varför ställa upp för dom? Vi utgår från att medlemmarna är lojala i alla väder, så varför fjäska för dom? Vi utgår ifrån att ideellt arbete, gärna i flanellrutig skjorta med uppkavlade ärmar, alltid fungerat, så varför ändra på den saken? Luinköping besväras inte av det där historiska godset.

Slå en värld med häpnad i morgon, Brynäs IF, och sopa till Frölunda på hemmais!
Kommentera