Brynäs IF

715128 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #666603

Sv: Brynäs IF-Färjestads BK
70 Rodrigues:

KARLSTAD/GÄVLE
Färjestad får klara sig utan backen Per Hållberg i bortamötet med formstarka - åtta raka utan förlust - Brynäs på lördag.
- Han har en axelskada som han fick i matchen mot Södertälje och kan inte spela, säger assisterande tränaren Clas Eriksson.

Färjestad startade bortamatchen mot Brynäs redan vid fyratiden på fredagseftermiddagen.
- Vi väljer att åka redan i dag för att slippa en tidig start och en lång bussresa matchdagen, förklarar Eriksson.

Med på trippen fanns inte Per Hållberg som tvingades utgå i torsdagsmatchen mot Södertälje med en lättare axelskada. Röntgen ska ge svar på hur illa det är.
Inte heller Fredrik Eriksson kan spela. Han behöver vila ytterligare några dagar efter sin hjärnskakning.

- Men vi får tillbaka Johan "Bull" Olsson och Emil Kåberg och det gör att vi kan gå runt på fyra femmor, säger "Clabbe".
Exakt hur dessa ska formeras avgör man matchdagen. Det gäller även backparen där Stefan Erkgärds går in som en av sex backar. Klart är också att målet vaktas av Daniel Henriksson.

Färjestad genomförde ett dryga timmen långt ispass på fredagseftermiddagen.
- Ett harmoniskt och bra pass utan någon större hårdkörning, tyckte "Clabbe".

Med segern (2-1) och ett positivt spel i två perioder visade Färjestad att formen håller på att bli stabilare och att de nya riktlinjerna som kommit med tre nya coacher har gett resultat.

Brynäs blir en tuff match för FBK. Gävlelaget har inte förlorat på de åtta senaste omgångarna och spelet fungerar fantastiskt bra för Gävlelaget just nu. På torsdagskvällen slog Brynäs tillbaka Djurgården med 6-0 efter en rejäl målkavalkat, fem mål, i den tredje perioden.

Källa:www.farjestadsbk.se

Kommentera