Brynäs IF

715251 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #679960

Sv: Södertälje SK-Brynäs IF den 28/2-06
Huge: Det tillhör nog inte ovanligheterna att spelare k a n reagera negativt det var ju en av faktorerna till att Miettinen fick en så enorm personlighetsförändring.

Det är mycket fokus kring den nya arenan det låter nästan som att det skulle vara "klart" i och med en arena. Men faktum är att en ny arena tvärt om ökar förväntningarna från främst sponsorer och publik. Pressen på laget att leverera kommer att öka inte minst rent ekonomiskt. Det finns flera exempel på en sån sak. Bara det faktum att Klubbdirektören för SSK står och säger i TV att de hellre spelar kvalserien än att de hamnar i ingenmansland. Den väldigt svårtflörtade och krävande publiken i Gävle kommer att reagera precis på samma sätt, om inte värre ändå. "Vad skulle Brynäs med en ny arena till, de förlorar ju bara". Boorks balansgång ÄR väldigt vådlig. Går det snett rent sportsligt i början av säsongen så kan den onda spiralen vara ett faktum och Boork åker hem till Sollerön å krattar löv och försöker glömma att han varit i Brynäs.

Jag må låta som en riktig dysterkvist när jag skriver som jag gör men det ÄR väldigt nära till ruinens brant. Hade vi varit ett stabilare lag och legat på en 5:e-6:e plats i tabellen och haft ett stabilare spel sett över h e l a säsongen och inte legat där vi ligger på grund av en period där vi hade flyt och puckarna studsade rätt för en gångs skull. Då hade saken varit annorlunda. Men det verkar som att många tror att nu är det bara uppåt som gäller och att inget kan bli fel. Fan vi är ju nästan i slutspel för första gången sedan Sundsvall brann typ. Och en ny arena är på gång med.... uj uj uj..

För att ta ett intressant exempel så kan man titta på Luleås säsong. De var tippade att ligga där vi ligger nu, inte ens de själva har vågat tro på den utveckling som varit. Men med en bra mix av två femmor toppade med klasspelare som skall leverera och två femmor med yngre hungriga förmågor som skall spela 0-0, utan press på att de måste producera framåt. Att spela tillknäppt och defensivt är mycket enklare. Det är ett perfekt system för att slussa in nya förmågor m a o.

Slutligen så har jag inte på något sätt dömt ut Boork och hans teori/arbetssätt. Men jag vill verkligen höja ett varningens finger för det har varit för mycket tendenser på att ALLT kommer att lösa sig bara Arenan blir klar. Det finns kanske inte så mycket av de tenderserna från dig men väl från en stor mängd Brynsare i övrigt och risken finns att den andan redan smugit sig in i ledningen med..
Kommentera