Brynäs IF

713662 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #907027

Sv: Månsson i trubbel...
GävleLasse: Men vänta lite nu.... Klart att det krävs bevis för en fällande dom MEN brist på bevis gör väl för f-n inte att man automatiskt är oskyldig?

Ett exempel; För några år sedan fick några "trevliga" killar på en krog i Uppsala för sig att en av mina kompisar kompisar kollade snett på dem. De pucklade på honom och kom strax tillbaka med mera folk för att göra det igen. Det hela slutade med att jag och min polare slutade på sjukan. Vi såg precis vilka det var som gjorde det men polisen kunde inte hitta dem och fallet lades ner. Jag har fortfarande delvis pajad syn på ena ögat och killarna går fria.

Är de då skyldiga eller oskyldiga i din värld?

När det gäller våldtäkter är det dessutom svårare. Hur bevisar man att man blivit våldtagen? Krävs det att förövaren videofilmar akten? Krävs det att någon utomstående faktiskt måste bevittna händelsen?

Visst, i sverige har vi ett rättsväsende som bygger på bevisning och självklart ska det vara så MEN man kanske inte ska vara blåögd och säga att man automatiskt är oskyldig för att man inte blivit dömd. Jag har själv bevittnat en hel del rättegångar och har sett vilket skämt det kan vara.
Kommentera