Brynäs IF

716103 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #930769

Sv: Boork avgår sparkas
Bissett19:
Dålig journalistik!


Ola Pettersson
marknadschef på Kraft Foods för Gevalia:

"Kommentar till artikel i Aftonbladet 25/6 om Brynäs och Leif Boork

I dagens nätupplaga av Sportbladet (Aftonbladet.se) finns en artikel om "Uppror bland sponsorerna". Artikeln fokuserar på att Leif Boork inte längre är huvudtränare för Brynäs. Artikeln är vinklad för att skapa rubriker och på några områden är jag dessutom felaktigt citerad.
Gårdagens möte beskrivs som ett krismöte påkallat av Boorks frånträde. I själva verket är det ett möte som varit inplanerad sedan drygt en månad, som ett av flera regelbundna möten. Jag har kontakt med Brynäs i stort sett varje vecka och blev informerad om Boork redan på måndag förmiddag och vi har redan diskuterat den situationen. Vi har även varit tydliga gentemot Brynäs (och även journalister i Gävle press) att Gevalia inte aktivt lägger sig i den sportsliga verksamheten i Brynäs, utan det överlåter vi med fullt förtroende till klubbledningen. Att Boork är en bra tränare råder det ingen tvivel om och han har definitivt varit en tillgång för Brynäs, men i det läge som uppstått var det en naturlig åtgärd att vidta. Detta var både Boork och Brynäs överens om och vi har full förståelse för det beslutet och kritiserar inte Brynäs för det.
I artikeln kan man också läsa att Gevalia inte kan utesluta att sponsringen kan komma att minskas om Brynäs skulle hamna i Allsvenskan. Mitt uttalande var att: "Jag vill inte ens spekulera i vad en degradering till Allsvenskan skulle innebära och jag kan inte se att vi skulle åka ut". Detta är med andra ord ett helt annorlunda budskap än det som står i artikeln.
Självklart är vi inte nöjda med tabellplaceringen och vi både hoppas och tror att Brynäs kommer att resa sig och se till att hamna på rätt sida av strecken. Förhoppningsvis redan med start ikväll, även om Timrå är en tuff motståndare."
Kommentera