Brynäs IF

714004 inlägg · 7953 ämnen

Boork avgår sparkas

935174 · » Till forumet


Sv: Boork avgår sparkas
Bissett19: “Isf har vi 3 coacher som kickats på 17 omgångar, det lär väl ha aldrig hänt?”

Statistikern gör ett snabbt överslag bland de hjärnceller som fortfarande jobar kvar på kontoret och svarar “NEJ, det har aldrig hänt förr!”. Och hur många sportchefer har hunnit avskeda tre tränare och själv sitta kvar?
oktober 2002: Esko Nokelainen
oktober 2004: Alf Tomas Jonsson
oktober 2007: Lars Erik Boork
Jag tänker alltså på Lars Erik Michael Sundlöv… Ingen direkt kritik mot Michael, jag tycker bara att det ser ovanligt mycket ut. Ovanstående går givetvis att snacka sig ur när nu Brynäs IF brukar använda sig av den vid detta lag tjatiga formuleringen att “parterna GEMENSAMT kommit fram till att gå skilda vägar…”.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Bissett19: Tror Boork gärna blir en del av MIK i framtiden, och på sikt sätter sig på den stol som träsko Janne lämnar efter sig
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Makkan:

Det var lite överraskande att Fozzie fick gå redan nu.
O frågan är hur säkert Arvedsson sitter i Mora.Ponera att Mora torskar sina två matcher (Frölunda,VF)innan uppehållet,då kommer nog TräskoJanne skicka Arvedsson till Karlstad igen.

Isf har vi 3 coacher som kickats på 17 omgångar,det lär väl ha aldrig hänt?
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Och nr 2 att kickas är ex Brynäsaren Roger Melin som får ett långt vinterlov.
www.svenskafans.com/hockeyzon/artikel.asp?id=201258
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Huge:

Allvarligt Huge... jag trodde faktiskt att Boork hade gjort ett försök att förankra nyheterna bland de som skall göra jobbet.
Nu i efterhand ser det ut som att Boork ville ha sparken... jag menar snacka om självmordskoncept!

Sedan finns det en dimension till i det hela.
Visst kan man göra förändringar när det gäller förutsättningar för den grundläggande konkurrensen.
Att spelarna handlas som en vara i NHL i två länder som har liknande historia och samhälleliga uppbyggnadsgrund är en sak.
Eller att de ryska förutsättningarna på sitt sätt skapar förutsättningar för ett speciellt ledarskap är en annan.

Att i ett slag försöka skapa en NHL-miljö i miniatyr i Brynäs där den svenska modellen med allt vad den står för finns runt omkring är ju strålande naivt.

Visst är vårt samhälle, liksom större delen av västvärlden, amerikaniserat, men det finns gränser för allt.

Att det dessutom kommer från en fostrad socialdemokrat med svaghet för gräsklippare och frysboxar är ju en annan intressant historia som någon kanske kan forska vidare i...

Gör om läxan, Mormor!
Gör rätt!
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
rackham:

Brrrr...

"t" skall in där också nånstans...
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Huge:

Titanic hade också kunna styrt en annan väg...


Liet isberg fäller också stora lass...
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Anemyr: "när jag läser div intervjuer med Boork så kan jag inte låta bli att tänka på hur det hade sett ut idag OM Brynäs hade vunnit match 3 och 4 trots den nya sortens coachning. Det var ju trots allt så i S-tälje att det var målvaktstabbar som avgjorde plus att Brynäs inte lyckades få iväg skott på mål ens i spel 5-3 osv.

Kanske hade Boorks taktik hyllats till skyarna och spelarna fått finna sig i att stå över? Intressant, nu förlorade vi flera matcher med uddamålet och tränaren fick sparken, var det nån som sa små marginaler? ;-)"

Ja, det ligger mkt i det du skriver. Det är alltid lätt att sitta i efterhand och tvärsäkert konstatera att man gjort si och så mkt fel.
När verkligheten visar att det är små marginaler mellan himmel och helvete.
Men har man inte spelarna med sig på ett helhjärtat sätt så går det inte i längden att genomföra det som Boork och Sundlöv försökte sig på.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Clubsport: när jag läser div intervjuer med Boork så kan jag inte låta bli att tänka på hur det hade sett ut idag OM Brynäs hade vunnit match 3 och 4 trots den nya sortens coachning. Det var ju trots allt så i S-tälje att det var målvaktstabbar som avgjorde plus att Brynäs inte lyckades få iväg skott på mål ens i spel 5-3 osv.

Kanske hade Boorks taktik hyllats till skyarna och spelarna fått finna sig i att stå över? Intressant, nu förlorade vi flera matcher med uddamålet och tränaren fick sparken, var det nån som sa små marginaler? ;-)
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Läs avskedsintervjuven med Boorken på hemsidan!

Konstaterar bara att i matchen Fru Sjödin - Leif Boork så vann frugan på KO.


"Boork varnar dock för den oro som fortfarande finns utanför föreningen
- Det finns en oro runt föreningen som visade sig innan årsmötet i somras, och det är inte över ännu. Det finns starka strömningar runt föreningen som kan förändra både personal och arbetsinriktning för klubben. Det är inte bra."
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
tjugo8: Nja, att ta bladet från munnen innebär att man säger sitt hjärtas mening då man känt sig åsidosatt eller orättvist behandlad på nåt sätt.
Det är väl snarare en bra förklaring och vettig analys hur det mesta gått till och alla parter har nog trots allt varit rätt så nöjda med varandra, när man summerar alltihop. Men jag förstår vad du menar.
Bara det att magistertakterna tog över en aning... ;-)
Kommentera


Sv: Boork avgår sparkas
pastorn:
kontakter
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
tjugo8:

Vart hittar du det svaret från Gevalia?
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Bissett19: Säkert bara en pseudonym.... :-)

Den går iaf i Wennerholms anda och det räcker för mig.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
TIKbiff: Ja det kan jag men inte så här tidigt på morgonen. Men nu efter 2 latte är jag fit.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Huge:

"Wennerholm förnekar sig inte i vanlig ordning utan börjar direkt yra om krismöten hit och dit"

Det är väl ändå inte Wennerholm som har skrivit denna artikel,det finns ju fler onyanserad journalister på Aftonbladet,denna gång hette han Jonatan Fast.........
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
spud:
Haha Tror Du Mickis kan stava?
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Bissett19: "Missnöje bland sponsorerna ang sparkningen av Boork.

Se länk."

Ja, nu hann ju Gevalias representant före mig och jag hadet tänkt skriva nåt i den stilen.
Wennerholm förnekar sig inte i vanlig ordning utan börjar direkt yra om krismöten hit och dit. Vilken normalt funtad människa som helst borde väl begripa att sponsorerna vill informera sig om hur landet ligger och hur man tänkt inför framtiden, när läget nu är som det är?

Men det är ju samma visa i det mesta som Wennerholm skriver. Går det att vinkla ngt som kastar ännu mer ved på brasan, så tar man självfallet chansen. Nåt tal om nyansering eller försök till en objektiv bedömning existerar inte i det läget.

Jag har hela tiden hävdat att det är själva offensivtänket i sig som varit boven i dramat, och inte specifikt coachningen med 3 femmor, som Wennerholm har snöat in på.
Varför tror han att Östblom och även spelarna nu talar om att gå tillbaka till ett mer strikt och tight spel och försöka hitta tillbaka till ngt som liknar det spel vi praktiserade ifjol?

Karln är proppfull av grunda och populistiska analyser. Bara att ge sig i lag med den ännu mer pajasartade Anrell visar på på vilken nivå han lagt sig.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
spud: haha, tror du Tikgäget har humor?
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
73Sjöbba: hittade inget om gevalia där..
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
spud: Kolla tabellen ärthjärna!
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
tjugo8: Ja väldigt snyggt av gevalia där, man kanske måste börja dricka det där kaffet nu.. Men en sak förstod jag inte, "Timrå är en tuff motståndare." vad menar han?
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
tjugo8: Bra gjort utav Gevalia att gå ut med deras ståndpunkt. Blir nog en del skriverier tills vi kommer upp på säker mark.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Bissett19:
Dålig journalistik!


Ola Pettersson
marknadschef på Kraft Foods för Gevalia:

"Kommentar till artikel i Aftonbladet 25/6 om Brynäs och Leif Boork

I dagens nätupplaga av Sportbladet (Aftonbladet.se) finns en artikel om "Uppror bland sponsorerna". Artikeln fokuserar på att Leif Boork inte längre är huvudtränare för Brynäs. Artikeln är vinklad för att skapa rubriker och på några områden är jag dessutom felaktigt citerad.
Gårdagens möte beskrivs som ett krismöte påkallat av Boorks frånträde. I själva verket är det ett möte som varit inplanerad sedan drygt en månad, som ett av flera regelbundna möten. Jag har kontakt med Brynäs i stort sett varje vecka och blev informerad om Boork redan på måndag förmiddag och vi har redan diskuterat den situationen. Vi har även varit tydliga gentemot Brynäs (och även journalister i Gävle press) att Gevalia inte aktivt lägger sig i den sportsliga verksamheten i Brynäs, utan det överlåter vi med fullt förtroende till klubbledningen. Att Boork är en bra tränare råder det ingen tvivel om och han har definitivt varit en tillgång för Brynäs, men i det läge som uppstått var det en naturlig åtgärd att vidta. Detta var både Boork och Brynäs överens om och vi har full förståelse för det beslutet och kritiserar inte Brynäs för det.
I artikeln kan man också läsa att Gevalia inte kan utesluta att sponsringen kan komma att minskas om Brynäs skulle hamna i Allsvenskan. Mitt uttalande var att: "Jag vill inte ens spekulera i vad en degradering till Allsvenskan skulle innebära och jag kan inte se att vi skulle åka ut". Detta är med andra ord ett helt annorlunda budskap än det som står i artikeln.
Självklart är vi inte nöjda med tabellplaceringen och vi både hoppas och tror att Brynäs kommer att resa sig och se till att hamna på rätt sida av strecken. Förhoppningsvis redan med start ikväll, även om Timrå är en tuff motståndare."
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
StoltBrynäsare: Lite skev uppfattning har du ang hur mycket tid de lägger ner ;-)

Ang Boorken så är jag kluven. Men tycker inte att man skulle ha sparkat honom innan man hade en fullvärdig ersättare.

Bråket med sponsorerna kanske gör att Sundlöv får en spark i arslet uppifrån med att börja söka efter någon eller några för att få Firma Brynäs på fötter igen.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Folk börjar väl att inse hur sjukt bra Boork var för Brynäs. Detta med att det var missnöje bland spelarna är ju bara patetiskt pga att de är välavlönade proffs, har stor lön och jobbar med att spela ishockey 2-3 timmar i veckan. Hur fan kan man då vara så misserabel som vissa spelare vart.
IN MED BOORKEN IGEN!!
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Huge:

Missnöje bland sponsorerna ang sparkningen av Boork.

Se länk.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Ambroo: Jo, det förstod jag också(kanske) :-) Men han är en så pass bra spelare så han lär komma in i det direkt.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Bissett19: Öststatare och Glocalnet.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
70 Rodrigues: Nu tänkte jag väl iofs med oss.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Ambroo: Trodde att han spelat 6-7 matcher för Kladno redan, eller är jag helt ute och cyklar?
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
65selander:

Han hade tydligen fastnat i faxen
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Bissett19: Det är väl Albert Hall och hans skoter som kapat benen på honom...
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
70 Rodrigues: Det är väl ingenting att hua sig åt? Det känns väl som att det, för våran del, skulle varit bättre om han hade en match i benen.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
65selander:

Då får han väl debutera mot oss på Torsdag istället,om han inte likt många andra TIK:are gått sönder redan
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
70 Rodrigues: Ähh, vad är det mot Spets-Sebban-Alcen?
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
65selander: Nä, då blir det väl mot oss, hua!!!
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
70 Rodrigues: Inte ikväll iaf.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
sylf: Hyfsad 1 kedja Timrå har skrapat ihop:

Petr Tenkrat-Mika Pyörälä-Timo Pärssinen.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Cicero: “Stig Salming som 'konsult' i båset med sin beryktade svarta blick…”

De sex första säsongerna jag var intresserad av Brynäs IF var det “Stygge Stigge” som ledde laget i en tid av ständiga parkeringsplatser (dvs ingenmansland). I dagsläget krävs det nog några träningstimmar framför spegeln för att den nyblivne 60-åringen skall lyckas kisa fram sin svarta blick! När *svordom* blivit gammal…
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Lunkan: Ja, hon är säkert spelarnas önskemål.........
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Lunkan: Moahahahaha *snyft* (Skrattar av nervositet eftersom det är det gångbaraste och kanske även troligaste förslaget hitills...)
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
sylf:
Vi måste vidga vyerna det snackas bara om en massa älder män på tränarposten. Eftersom det nu känns som att de äldre med Sjödin i spetsen tar över i omklädningsrummet har jag den perfekta lösningen, dvs någon som spelarna inte vågar trotsa nämligen "fanfar" Tina!!!

Varje träning ligger Tinas brev på spelarnas plats i omklädningsrummet en kvarts läsning sen ut och jobba. Detta kan bli hur bra som helst och tänk er vilka rubriker.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
sylf:

Besviken o förkyld har Rodrigues blivit;)
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
70 Rodrigues: "Tror stenhårt och önskar att det blir Fleming"

Oj, vad besviken du kommer att bli.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Både Wikegård och Nordmark har Boork som idol. Om någon av de skulle ta över skulle de ju ändå bara göra som Boork hade gjort. Då hade Brynäs dvs lika gärna kunna haft kvar Boork..
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Kung_Sjödin: Men hur kan spelbolagen tro att Tornberg ska ta över då!? Han har ju hjärnhinneinflammation eller vad de stog igår i AF.
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Bissett19: "Janne Larsson" va f-n fick dom de ifrån? Ja ja, dom är ju ett spelbolag. Kanske skulle vara ett genidrag. Skicka ner karln, det kan ju inte bli värre. (innan kvalserien börjar)
Kommentera

Sv: Boork avgår sparkas
Bissett19:
Robert Nordmark känns konstigt nog inte som en helt omöjlig lösning. Han blev ju lägligt entledigad i veckan från farmar-Almtuna.

Notera att jag inte lägger minsta vikt på om det är bra eller dåligt för Brynäs.
Kommentera

935174 · »