Brynäs IF

573821 inlägg · 7782 ämnen

Inlägg #938903

Sv: vad har hänt
Nu när vi ändå spekulerar om brynäsorganisationens förhandlingskompetens kan jag påminna mej ytterligare några märkligheter på kort tid.

- Sjödin lovas en tjänst som sportchef. När han ska tillträda den, är tjänsten inte ledig.

- Brynäs har fr.o.m. förra säsongen samma nivå på omsättningen som TIK och LHC och därmed sannolikt liknande lönebudget för spelarna. Varför syns inte det i laguppställningen? Var är Brynäs Pyörylä, Hahl, Hedström, Pärsinnen, Weinhandl, Fernholm, Mårtensson, Stana?

- Brendl får ett treårskontrakt. Helt lysande om det gällt en finsk eller svensk arbetshäst som Pyörylä eller Weinhandl, som går att bygga ett lag kring. Brynäs valde att satsa på en tjeck med ett rykte och en meritlista svajig som Janne Karlsson en lördagkväll.

- Brynäs tränare får sparken. Sportchefen säger: "Vi betalar lön t.o.m. april oavsett vad han gör. Bara han inte tränar ett elitserielag." Med följd att tränarn 2 veckor senare är engagerad i ett allsvenskt lag, kan återuppta sitt lönande föreläsningsknäck och pimpla Norrlands Guld mot betalning. I april/maj väntar lönsamma TV-jobb i slutspel och VM. Brynäs fans är nöjda: "Det är ju så lite pengar ändå."

Lägger man till det totalt misslyckade konceptet i år med bred trupp finns det nog anledning att se över den samlade kompetensen i organisationen. Igen.
Kommentera