Brynäs IF

714587 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #940242

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK 15/12-07
Efter två timmar i bil från Gävle och en sömnlös natt hinner man fundera en hel del. För ett år sen vid den här tiden garvade man när man vaknade varje morron och hade bånge när man läste sportsidorna. (Brukar vara tvärtom annars.)

Den här säsongen är skrämmande lik dom två säsonger när vi senast lirade i kvalserien. Precis som då är Brynäs ofta med långt in i matcherna men när motståndarna växlar upp då syns klasskillnaden. Laget har djupa, bottenlösa svackor i matcherna där man tappar all struktur i spelet. Och spelet i egen zon...Herregud! Igår var det stundtals som att se Elitserien mot Allsvenskan.

Förra året var precis tvärtom. Vi kunde sno poäng av alla lag, torskade sällan och då bara med ett eller två mål, var alltid med i matcherna. Hur fan bar sej Boork åt?

En torsk mot FBK kan jag ta när som helst men när man lägger till hur spelet har sett ut i dom 17 föregående matcherna (t.o.m. i vinstmatcherna mot MIK och Saik) är det bara att inse att resten av serien blir en kamp för att rädda nytt kontrakt.

På två sätt kan kvalserien undvikas:
- Två lag är sämre än Brynäs. Just nu är det kriteriet inte uppfyllt. Särskilt som alla andra lag tycks värva spelare när det behövs.
- Brynäs förstärker laget. Det räcker knappast med en ny tränare. En klassmålis och en klasscenter behövs. Minst. Känns inte troligt om jag minns rätt hur sällan vi brukar värva under säsong. (Är det nån principgrej för Brynäs? Typ, bred trupp.)

Dom två senaste kvalseriesäsongerna när Brynäs ekonomi var sämst i serien var det svårt att kräva nåns huvud på ett fat men med dom förutsättningar som Brynäs haft i år måste ansvar utkrävas. Och det innan det är för sent. Vad har gått fel? Vilka åtgärder kommer ledningen att vidta?

37 matcher kvar i Elitserien (+ ev. 10 matcher i Kvalserien), 4 månader av njutning. Hur fan ska man härda ut?
Kommentera