Café

48511 inlägg · 1043 ämnen

Bästa gb´n på HS ?

655480 · » Till forumet


Sv: Bästa gb´n på HS ?
65selander:

Modos forum inbjuder till längre om mer invecklade inlägg, eftersom "chat-fenomenet" med förbirullande text inte finns. Det statiska och överblickbara är egentligen överlägset för att föra en långdragen seriös debatt på.

Däremot så finns det ju en direkthet här på HS som jag uppskattar. Här finns man och andas man tillsammans på något sätt. Man känner sig aktiv i oviktigheter som "tjuvkika", "personliga gästböcker", Brev som man ser att någon pular med i tjuvkikafönstret, eller " ngon skriver ett inlägg i den eller den gästboken." Det är en omedelbarhet som gör det svårt att sluta vara nyfiken.

Tyvärr så tenderar HS ofta att bli lite väl yta och glättighet. Det blir ofta svårt att känna motivation att gå in i seriös debatt. Man går mest och väntar på förpostfäktning med andra fans inför match, match och slutligen eftertjafs. HS höjdpunkter - primitivitet.

Modos forum måste man inte befinna sig ständigt, det räcker att någon gång om dagen gå in och kolla ställningarna.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
65selander:

Det är ganska många som skriver både på HS och åffisjella. Fast de som hänger på HS skriver mindre på åffisjella och av de som hänger på åffisjella är det betydligt fler som bara "tjuvläser" på HS än vad som skriver här.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
HS/Sportsnack härstammar ju från Örnästet som var Timrås tillhåll innan dom kom in i finrummet. Heder att dom släppte in oss dödliga så slipper man vara på "Svenska fans" ;-)

Men vad beror det på egentligen att det är mest är Brynäs, MoDo, Timrå fans inne.

Brynäs vet jag har stängt sitt forum tv, Luleå har ett som knappt lever vad jag vet. Modos lever väl men är väl ingen flrutom Knas som skriver där från dom som tillhör HS eller?


Låt höra era synpunkter samt sanningar enl "Nisse Hult"

Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Har sedan tråden startade funderat och överlagt med mej själv om vilken gb som är bäst. Försökt att se objektivt och inte lägga lagtillhörighet eller egna intressen i vågskålen. Gått in och ut på de olika sidorna, jämfört och vägt kunnande, saklig kritik, provokation och humor mot varandra.
Näää, kunde inte bestämma mej då många gästböcker är väldigt bra.

Vändningen kom nu på morgonen. Har varit utanför HS sedan onsdag eftermiddag och abstinensens bittra kalk har nu gett mej insikt!

Den bästa gästboken är tvivelsutan MoDos med tråden: Apropå ingenting....!

Har verklighen saknat den totalt sanslösa blandningen av floskler & sanningar, tokhumor & torr saklighet, råkapningar & medkänsla och sist men inte minst, glimten i ögat på alla oavsett lagtillhörighet.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Metal Guru: man hinner aldrig bli bakfull;)
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Knylan: Eh, att håna folk för deras ålder har du väl iofs gjort själv oxå.
Eller har du ändrat dej angående att merparten av oss på läktaren är för gammla? Sen var det väl visst fel kön på många av oss oxå va?;-)

Sorry. Kunde bara inte låta bli...:-D
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Knylan: Klicka bara på visa ämne och läs hela tråden.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
knaskamilla: Sant. Helg Ernest: knacka iväg ett brev till mig så får vi se om jag orkar bemöta det.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Helg Ernest: Du ser dig själv som en budbärare för sanningen, så kul för dig. Det är Du som är sanningen.

Hade du sagt som det var så hade du ju inte provocerat.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
TIK:are:

I egenskap av moderator ber jag er vänligen att hålla era diskussioner kring moderationen i TIK:s gb just i TIK:s gb, eller via mail till moderatorerna. Det är inget som hör hemma i Caféboken.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Knylan: Temo undersökning ?
Ifjol satt ni upp en undersökning i GBn om hur läktargtruppen skulle
ta kritik och råd.
Den var där knappt 1 (ett) dygn, för sedan såg ni vart det barkade.

Gör en temoundersökning på er själv vet jag.

Ni är som Pampers reklamen i tv - Kan själv !

Är det att provicera att säga som det är ?
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
För övrigt finns det inget samband mellan det som raderas i GBn och det faktum att det överst på sidan står att det är Supporterklubbens officiella gästbok.

Sen så har jag även svårt att hålla med om att vi raderat så mycket som är riktat mot SK.

Vi klipper många menlösa inlägg, inlägg som vi verkligen vet att folk inte vill läsa.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
mok: Tycker faktiskt att deras GB mest liknar Zagreb, rakt av. Det där vinnande konceptet med ödmjukhet o allt, är som bortblåst så här i höststormens spår. Själv gillar jag uppriktigt att hälsa på i Frölundas alltid gemytliga GB. Det finns några till också men det spar vi till reaktionerna på detta visar sig.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Helg Ernest: Det är verkligen beundransvärt att du i din vildaste fantasi verkligen tror att folk vill läsa allt humbug som du, orion och mike66 kan prestera efter klockan 24.

Sen att du hela tiden med din analfabetiska förmåga ska såga oss gör det hela lite roligare, då du helt och hållet saknar belägg. Styr upp en TEMO-undersökning och kolla av hur många som verkligen tar dig seriöst.

För övrigt är det jävligt begåvat att håna folk för deras ålder, tifo-killarna ska hålla käften eftersom dom inte är över 40 år och minsann inte var med 1972 och den klassiska Brynäs-matchen.

Tänk om ni nånsin kunde komma med eran kritik direkt till oss, helst IRL, men också via brev.

Förlåt som fan för att jag förmodligen pajade tråden nu, men Helg Ernest fortsätter att provocera.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
knaskamilla: Underligt att så många gillar sina "egna" gästböcker :)
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Jag tycker att MoDos gb är den bästa. En av orsakerna till det (förutom att jag tycker att sådant som rör MoDo och Övikstrakterna är mest intressant) är att många roliga supporters från andra lag hänger där också. Det finns utrymme för humor, som någon skrev (tror jag).

Förut läste jag TIKs och BIFs gb också, kunde vara ganska underhållande, men nu skrivs det alldeles för mycket icke-underhållande där för att jag ska idas hänga med. Det var helt enkelt en lättnad när jag tog bort dem från "mina favoriter" och slapp de där jävla gröna rutorna hela tiden. =)

(Tycker för övrigt att det är synd att så många gnäller över TIKs gb här i stället för att svara på frågan i rubriken. Har man åsikter om hur den sköts tycker jag att man ska framföra de åsikterna antingen i den gästboken eller till berörda moderatorer.)
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
westerlind: "Friskan och Selina har haft en hel del poänger men sablas obönhörligen ner bara för att de inte följer strömmen - det tycker jag är lite tråkigt."

Hallelulja!
Tänk att jag tycker oxå att det är lite tråkigt.;-)
Trots allt så gillar jag Timrås GB bäst, att folk inte tycker som jag är ju
oftast bara uppfriskande. Dock kan man fundera lite på ibland om alla verkligen är ärliga mot sig själva och sina egna åsikter...
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Hardy Bacardy: Jag har kollat igenom alla GBn. nu.
ca 90% säger att dom ej har nått gemensamt med sina klubbar dom reprecenterar förutom att man "pratar" just om dem.
Sen finns det en som säger att den är Oficiell GB för en supporterklubb.

Tycker att alla GB skall var opartiska. ( I den bemärkelsen, inte knuten till en organisation)
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Sannes: Golfgästboken tycker jag känns mest rogivande att läsa. Tippa-gb:n är ju också en gb som känns lättläst. Timrås gb läser jag numera bara lite sporadiskt medans jag under mina korta inloggningar befinner mig på HS. MoDo, Brynäs och Frölundas gäller väl likadant. Luläs var det en evighet sen jag ens besökte. Resten av gästböckerna visste jag inte ens att de fanns här på HS.

En gästbok som jag dock saknar och som jag tjatat om att få tillbaka var Nolbys egna lilla krypin. Den var alla kategorier den mest sköna gb:n i hela HS-universum. Gathockeysnacket kommer man aldrig att glömma.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Det är inte lätt att svara på vilken GB som är bäst eftersom de är så olika. Här kommer en ytterst personlig betraktelse.

Brynäs GB, där jag själv huserar för det mesta, har gått ner i kvalitet väldigt mycket de senaste två åren. Finns massor av duktiga skribenter jag saknar; för ett par så sen fördes det rätt vettiga diskussioner, och även om den del av dem finns kvar är det flera man saknar. En del skribenter använder GB:en för att vädra frustrationer och depressioner. Vi lider av ett växande gäng lunarstormare som hopplöst sänker kvaliteten. Och vi har ett gäng allmänna dödgrävare som dissar allt och alla. Brynäs GB är det ställe på HS där det tycks vara föreskrivet beteende att häva s**t ur sig om det lag man håller på. Det är så vi Brynäsare visar kärlek.

MoDos GB är den mest uppblåsta GB:en. Här är det helt OK att skriva meningslösa inlägg om att man går och lägger sig och vad man ska göra imorgon (?). Skribenterna använder GB:en ungefär som en gemensam blogg. Det egna livet, jaget, blir liksom meddelandet och i den här GB:en räcker det alldeles utmärkt. Det är signifikativt att tråden "apropå ingenting" dominerar. Modoiternas presar är ofta komiskt pretentiösa.

Timrås GB är helt OK läsning. När det går illa på isen tävlar skribenterna med varandra om att förklara klubben in obrottsliga och obetingade kärlek. Förlorar Timrå några matcher i rad dyker dödgrävare upp även där, men de tystas fort ned av de lojala.

Luleås GB är den mest personliga GB:en. En del inlägg avslutas dröjande, med tre ... och en blick ut genom fönstret, upp mot norrskenet. Segrar och förluster noteras mest i förbigående. Ingen egentlig ångest men heller ingen eufori.

Ska jag välja en favvo-GB lär det bli Frölundas, men det är möjligt att det beslutet påverkas av att jag bor precis utanför Göteborg och känner mentaliteten i stan efter 20 år där. Finns mycket kunnande, men också massor av goa gubbar med götebossk humor och självironier. Klubbens framgång har gjort att GB:en attraherat också mindre hockeykunnigt folk som mest vill vara med på vagnen, men det finns några rätt vassa skribenter där.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Hälge: Jag har svårt att bestämma mig, Brynäs och Timrås gästböcker är ju goda källor för ångest som är svartare än en trippel espresso, samtidigt så bedrivs nog den mesta hockeydebatten i Brynäs gästbok. Däremot så är de där MoDoiterna väldigt knepiga individer, de törs inte stå för sin ångest vid förluster utan tystnar istället när Brynäs och Timrås gästboksskribenter automatiskt triggas vid minsta lilla möjlighet till ångest. Dessutom så är de helt igenom onda de där MoDoiterna, de har knepiga färger på sina matchtröjor och konstiga val av idoler, de har någon form av synproblem och de ägnar sig åt kast med litet matchprogram som fritidssysselsättning.

Nä, min favoritgästbok är nog Mort av Terry Pratchett.

Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
En del åsikter dök upp här, men det var inte många som berättade vilken gästbok som de tycker bäst om.

Synd.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
är du mest bakfull idag, willysson?
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
mok: Nu har jag suttit en stund och rannsakat mig själv och kommit fram till att jag inte har en enda åsikt som jag tycker känns obekväm...:)
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Den bästa gästboken på HS är, utan konkurrens, MoDos, suveränt trevlig gästbok. Jag får många goa skratt när jag läser i den gästboken. Och så får man skriva inlägg som inte handlar om hockey och så raderas dom inte. Vilken lycka!
Och dessutom så har MoDo förbaskat trevliga supporters.

Även Luleås tycker jag är lite småtrevlig, men det kanske beror på att det även där finns trevliga supporters.

Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
mok: såpass:)
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
willysson: Därom tvistar dom lärde...
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
mok: haha eller så tycker folk att jag att jag är elak som vill driva med folk:)
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
willysson: Du kanske har obekväma åsikter :)
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
orion: Jag tycker att det raderas alldeles för mycket på alla gästböcker jag.
En linje jag tycker går över alla gästböcker är, att så så länge man tycker som moderatorerna så gäller åsiktsfriheten.

Sedan undrar jag hur många tusen inlägg som jag har fått raderade genom åren:) hehe
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Alisandali: Du tyckte den var rolig...Tack!
Men i Timrås GB har den inte överlevt länge, tryck på knappen...borta!
Du har ändå läst så mycket hos oss att du, när du skulle kolla dagen efter om det du läste verkligen var sant, att igår inte finns idag!
Mycket vanligt hos oss: Igår finns inte idag!
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
orion: Den var jä....t rolig , men hur det stämmer med verklikheten vill jag inte uttala mig om . Eftersom jag inte läst så mycket där , det är först på senare tid jag har kollat allt .
Och vid vissa stunder skrattat så jag nästan ramlat av stolen , av vissa inlägg .
För att dagen efter funnit att dom är raderdade , tråkit när folk inte kan ta kritik på rätt sätt.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
250kg kärlek: Kunde bara inte missa denna !
Nu skall jag sova Natti

5 § Den som skall döma över missbruk av yttrandefriheten eller
på annat sätt vaka över att denna grundlag efterlevs bör
betänka att yttrandefriheten är en grundval för ett fritt
samhällsskick. Han bör alltid uppmärksamma syftet mera än
framställningssättet. Om han är tveksam, bör han hellre fria än
fälla.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Alisandali: Och Timrå IK har redan SM-guld...
Här kommer en flera år gammal orion-poesiklassiker:

"I Timrås gästbok är det svårt att gå rak,
för där är det jävligt lågt i tak!"
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Helg Ernest: Det var en bra formulering , tycker det raderas lite för mycket på vissa gästböcker .
Och då utan någon vettig anleding , oftas kan det bero på en "pajkasning" med en moderator som inte vill eller orkar svara så raderar denna allt istället.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
250kg kärlek: Jag kontrar med den här ( c :

1 § Varje svensk medborgare är gentemot det allmänna
tillförsäkrad rätt enligt denna grundlag att i ljudradio,
television och vissa liknande överföringar samt filmer,
videogram, ljudupptagningar och andra tekniska upptagningar
offentligen uttrycka tankar, åsikter och känslor och i övrigt
lämna uppgifter i vilket ämne som helst.

Yttrandefriheten enligt denna grundlag har till ändamål att
säkra ett fritt meningsutbyte, en fri och allsidig upplysning
och ett fritt konstnärligt skapande. I den får inga andra
begränsningar göras än de som följer av denna grundlag.

Natti natti !
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
250kg kärlek: Stod det så , skulle det aldrig uppstå klagomål.
För då skulle 98% av de som raderas idag, aldrig raderas.
Då moderatorn inte skulle kunna hitta någon regel det bryter mot.

För då skulle ham först måsta bevisa att det bryter mot reglerna
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
250kg kärlek: Den regeln måste vara fel.
Det skall nog stå, innan meddelande raderas, meddela skribenten och förklara vilken regel det bryter mot så inte incidenten uppstår igen.

Så borde det stå.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
250kg kärlek: Tycker du nåt så får du matchstraff!
Allt i linje med Stalins visa lära...
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Helg Ernest:

Klagomål eller åsikter om raderade inlägg raderas omgående. Kontakta moderatorerna istället.

Det är också en regel som inte alla gånger följs. Jaja, inte helt enkelt alla gånger.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Chief: om Hokkylivet vore krig skulle jag vara inihelvete osäker!
Inte bara att Nubben var den som skaffade krigare utan framför allt att
Frella och Knylan, människor jag inte har en aning om var dom står...
Frella och Knylan ska bestämma vad som får stå i dagstidningen imorgon!
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Chief: Ja, det sorgliga är ju som oftast att det blir ett personangrepp som det står klart ochj tydligt i reglerna- Angripa personer (det är deras åsikter eller resonemang du ska ifrågasätta).

Ändå när man ifråga sätter saker och ting. Så raderas det och sedan får man höra vilken idiot osv. man är. Från moderatorerna

Då tycker jag inte man plattsar som moderator.

Vem skall moderera moderatorerna ?

Jag övervägde starkt att polisanmäla vår fd. Moderator ledare för förtal och ärekränkning. Inte nog med att han bröt mot HS regler han bröt mot Sveriges rikes lag också i vår GB.

Jag har hela diskutionen sparad fortfarande. Sammlade ju ihop alla bevis för en ev anmälan.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Helg Ernest: Det KAN ju vara så också att alla inte vill läsa om era vendettor? Argumentation är en sak, det välkomnar jag, men då ska det vara sakligt och väl underbyggt också. Kan ju hända att Frella tycker att ni kommer längre i en privat diskussion där ni inte behöver bekymra er över andra användare? Fast vad vet jag, jag är ju inte nykter...

Men jag måste nog hålla med HE om att scrollningsfunktionen bör användas flitigare. Det är faktiskt inte särskilt svårt att scrolla förbi ointressanta inlägg. Om de förekommer ofta, tja, då innebär det väl att det finns många som tycker att det är intressant oavsett vad jag tycker.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
westerlind: Hmm...oseriös, jag?
Tänk om alla vore seriösa, inte ett uns spekulation...
Vad vore Silly Season då?
Timrå har en gammal tradition, möjligen beroende på att det är en av de äldsta Sossekommunerna i landet: "Vi bestämmer!"
Dom unga som är med och regerar hemsidan har förmodligen aldrig sett Berlinmuren stå där, som jag gjort, och inte sett den falla, som jag också gjort, och har man upplevt det tar man lätt för egen del på raderingar i GB:n, men blir jävligt förbannad på företeelsen.

Vi gillar inte det du säger...ska vi argumentera emot, nej...
vi trycker på raderknappen!
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Frella: Ja, för i offentligheten i det forum det hör hemma .
vill ju du inte det skall tas upp.
Via brev? Visst, Inte tycka offentligt
Frelle lär dig scrolla sedan.
Det är därför det finns ett hjul på musen.

Inte faan klagar jag på TV bara för det är program som för mig är ointresant. Andra kanske tycker om dom. Det får jag finna mig i .

Så lär dig att scrolla Frelle, så blir nog alla glada till slut.
Så länge inga regler och lagar bryts, har du inte rätt att radera.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Helg Ernest: Tilläggas måste jag nog, jämfört med Modos gästbok. Ju fler medlemmar man har som skriver, desto tajtare bör man nog ha det i debatter utom huvudämnet. (Hockey.)

Besöker man ett hockeyforum så kanske det blir olidligt om inte hockey är det som debatteras i huvudsak.

Det här drabbar ju våran gästbok trots att det är så få modoiter som skriver frekvent i gästboken.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Frella:
Som jag sa, missförstå mig nu inte. Jag förstår mycket väl att det inte är den skojigaste uppgiften man kan få att moderera Timrås gb. T ex så skulle de inte alltid så seriösa inläggen från vildhjärnorna Orion, Helg Ernest och mike66 även ge mig gråa hår emellanåt. Ändå tycker jag som sagt att det är tråkigt när välformulerade och kritiska inlägg mot supporterklubben helt sonika raderas pga att moderatorerna inte tycker om dem.

Tillåts inte fri debatt så anser jag att poängen med Hockeysnack har förvunnit.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
250kg kärlek: Reglerna är dom samma som alltid funnits.
Dom är Ja, hårdare då det gäller att allt måste var 100% hockey relaterat.
Nej då det gäller att följa reglerna.
Jag tror inte moderatorerna kan reglerna och de lagar som gäller.
Dom lagarna är ju till för att följas, inte bara åt ena hållet, utan även följas vid moderation. Är det ett inlägg som inte på någon punkt bryter mot dessa regler och lagar , då skall det inte raderas heller.

Självklart skulle det vara fristående från SK.
Det är inte deras forum så dom kan moderata sin egen hemsidas GB istället.
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Frella: Mycket har försvunnit snabbt...
Inte har jag raderat nåt, men ofta scrollat som en galning!
Ödmjuk som vanligt, Frella@läktargruppen.joråsatt
Kommentera

Sv: Bästa gb´n på HS ?
Helg Ernest & Orion: Överdriver ni inte en smula nu? Känner många 25-åringar som är bra mycket vettigare än en del 40+.

Äh, HS är skit, man lär känna så många andra lags supportrar, det gör det svårare att avsky dem vid förlust...
Kommentera

655480 · »