Café

48283 inlägg · 1042 ämnen

HS Summit?

1049989 · » Till forumet


Sv: HS Summit?

Lägger till att jag inte hört den förut.

Kommentera

Sv: HS Summit?
LL:
Därav mitt frågetecken. Jag litar inte alltid på mina arbetskamrater, jag.

Men det var en bra story.
Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru: det där är snarast att betrakta som en urban legend. Ja, den kan ju rent teoretiskt vara sann i enstaka fall, men jag har hört den i ganska många olika varianter så jag betraktar den som dikt och fabrikation.
Kommentera

Sv: HS Summit?
Jag berättade en av Ali's mer barnförbjudna histiorier vars bas byggde på det faktum att han har ett emaljöga (av vinyl) på jobbet igår, innan jag avvek på semester. (Ali's historia lämpar sig inte här.)

En annan kontrade då med den sanna (?) historien om en äldre herre från arbetsplatsens innersta inre - som numera är pensionerad för gott. Han hade också ett emaljöga, och det var ganska bra gjort; man skulle vara bra på tå om man skulle märka det i hastigheten.

Emellanåt då man träffade folk från andra håll i Sverige (fortfarande i tjänsten), och hamnade på lokal på kvällningen kunde han få för sig att slå vad med någon ny bekanting om 200:- att han kunde bita sig i ögat.
Det var nybekantingen oftast med på, och Gammgubben plockade då ut sitt öga och bet i det. 200:- friska inkasserades, och nybekantingen kände sig lurad.

Efter ett tag, någon öl senare blev det bettingdags igen:
"Det känns ju lite väl enkelt att lura godis från småbarn på det här sättet. Jag hade ju information som inte du hade. Nu ska du få chansen att vinna tillbaka dina tvåhundra. Jag slår vad med dig om 200 pix att jag kan bita även i det andra ögat."

Nu var nybekantingen mer vaken. Kollade hur pupillen rörde sig - gubben har väl inte två emaljögon? Han är väl inte blind heller?
När han hade förvissat sig om att det skulle göra bra ont om Gammgubben plockade ur det friska ögat och bet i det accepterade han vadet.

Då plockade farbror ut lösgommen och bet över det friska ögat.
Kommentera

Sv: HS Summit?
Wayne Gresky:

High Coast Western Games, Kramfors Ridklubb, kl 09:00 (arrangemang)
Westerntävling med allt ifrån lokala klasser (D-klasser) till nationella (B-klasser). Kom och se fullspäckade dagar med westernridning och skön gemytlig stämning. Kramfors Ridklubb har sin cafeteria öppen båda dagarna.
Kommentera

Sv: HS Summit?
Frisco: 2:a augusti i Kramfors...be there!
Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru: 2 veckor kvar.....
Kommentera

Sv: HS Summit?

hmm, folkviljan tycker överlägset att juli/augusti är bäst tid för ett nytt Summit.

Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru: Det svider hårt att du bara har har 9 upplagor kvar och dessutom var med på orginalsättningen och inte jag. Den skadan kommer aldrig någonsin att kunna repareras.

Bittert.
Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru:

Även jag tackar er som dök upp :)
Kul va det, även om det inte slutade som min rommantiserade bild hade varit. Alltid lika kul att träffa nya människor, nu har vi ett mål att se fram emot till HS - summit 2009.. göra den bättre än 2008 :)

- fixa till den ... flaggan
- locka till mer folk :)
- och ha en b plan :D
Kommentera

Sv: HS Summit?
Bolivar:
När vi väl lyckades trassla ut det. ;0)

Ett stort tack till er som trots allt kom. Det hade blivit väl ensamt annars, även om nog Ali hade berättat sina mer eller mindre barnförbjudna historier ändå.
Och som sagt, det är alltid kul att få ett ansikte på ett nick.
Kommentera

Sv: HS Summit?
Ett stort tack till er som fixade allt inför HS Summit. Det var en trevlig dag och ser fram emot nästa år. Förutom den svåra frågesporten så fick vi svar på ett av de olösta frågorna i historien nämligen "Hur långt är ett snöre?".
Kommentera

Sv: HS Summit?
difzi:
Det var helt fantastiskt hur den vek sig ner mot marken under fyra timmars tid, utan att en enda gång nudda Hagaparkens gräs. Men jag tror att det var i sista minutrarna som jag visade barmhärtighet, och befriade bambuspröten från tyngden av HS Summit 2008.
Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru:

Jag kör på romantikens sätt, förskönar allt ;)
Sedan att flaggan halvlåg eller hängde i mitten behöver ingen veta ;)
Kommentera

Sv: HS Summit?
difzi:
Ali är sig lik.
Men inte flaggan. Den stod ALDRIG sådär i verkliga livet. :oP
Kommentera

Sv: HS Summit?
Nej, Per HApps:

I så fall får ni se till att SCA cup bjuder in alla lag som är representerade på Summitet.
Kommentera

Sv: HS Summit?
Per HApps:

Årets HS-summit flagga.
Kommentera


Sv: HS Summit?
Uno Gordon:
Du får komma igen nästa år - men du får förbereda dig på att jag kommer få min tio-års-Summit-nål före dig ;0)
Kommentera

Sv: HS Summit?
Och så var jag alldeles för snabb för att se att tidsfristen redan gått ut. Läste nerifrån och upp och svarade blixtsnabbt. Sorry.
Kommentera

Sv: HS Summit?
difzi:
Om inte annat behöver du nog en form av lokal på vintern. Och den kostar nog en peng eller två.
Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru: Sorry att jag inte kikat in i denna tråd eller hört av mig. Jag måste lämna w.o. för jag har inga ekonomiska muskler helt enkelt. Lånade stålar till en konsert med Bruce Springsteen förra helgen. Ser även ut som jag får ställa in andra evemang under höstkanten p.g.a. detta. Hade hemskt gärna velat vara med.

Men jag kan tyvärr inte koka soppa på en spik. Hoppas det går fler tåg och att vi ses en annan gång.

Peace and love!
Kommentera

Sv: HS Summit?

mattias - 74:

februari går väl in under "hockeysäsongen", sedan är det ju halva grejen att ha en hockeysupporter träff mitt i sommaren :)

Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru:

Jag saknar alternativet Februari i omröstningen

Kallt och jävligt och vinterkläder på, är det inte då man skall ha en Ishockesupporter träff ??
Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru:

Nej då, de hade du inte, va fina klurliga och roliga frågor :)
Så nu gäller det att komma ihåg alla svar också? ;P
Kommentera

Sv: HS Summit?
Huge:
Nja, jag tänkte köra den nästa år, så att de fem som var med iår har ett försprång.

Jag kan ju dock säga att Alis 8 rätt av 12 imponerade, det är tveksamt om jag själv hade nått dit om jag inte hade gjort frågorna. När jag prövade den på folk hemma, och ingen nådde förbi tre trodde jag att jag tagit i lite för mycket...
Kommentera

Sv: HS Summit?
250kg kärlek:
Halvt på skämt, halvt på allvar föreslog vi Kramfors för HS Summit 2009, vid våran indiska supper-summering.

Viktigt för att utveckla idéen är att ha tillgång till bil som skjutsar ut grejer - och förhoppningsvis tar hem eländet efteråt.

Vi hade ju planerat att åka kommunalt och bära ut attiraljerna, men då måste man vara tok-organiserade, och alla får plocka med sig en liten bit var. Manfall sista dygnen funkar inte riktigt då - så sett ur den synvinkeln hade vi tur att vi bara blev sex - numera rutinerade - rinkrävar.
Kommentera

Sv: HS Summit?
HS-Summit är en kanonidé som jag tyvärr inte kunde vara med på nu pga jobb. Jag röstade på augusti, men kan tänka mig nån annan sommarmånad oxå. Det roliga är att träffas under en period då det inte är hockey och att man kan hitta på olika uteaktiviteter. Det verkar ju som ni hade jättebra ideér. Hoppas att vi kan samla ihop ett större gäng till nästa år.
Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru:

Ett tips i all välmening, drick aldrig i kapp med Ali. Han är som en jävla svamp :)
Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru: Det kan vara läge att redan nu spåna lite i var någonstans tillställningen ska placeras. Kanske finns det bättre alternativ än huvudstaden. Jag riktar ingen kritik mot platsen som valdes i år utan jag tittar mer på den geografiska spridning som idag råder på HS och ur den aspekten funderar om det kanske inte hade varit bättre med en annan plats?
För mig personligen hade jag annat planerat just denna helg, som säkert många andra också. Däremot gillar jag initiativet och upplägget. Skoj att träffa andra personer IRL, åtminstone känner jag så.

Dock gläds jag med den fåtaliga skara som slöt upp och förhoppningsvis föddes en fortsättning.
Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru: Nog snackat om ert möte.
Vi Vetgiriga vill förstås ta del av din beryktade frågesport med Stockholmsanknytning.
Show us the questions... ;-)
Kommentera

Sv: HS Summit?

LL:
Ja, nu har vi visat omvärlden att det gick att ha en HS Summit, och även om den församlade skaran inte var stor - så var den i varje fall naggande god.

Vårt program var nog avpassat för en något större skara, och om inte ett kubbspel hade varit så förbenat tungt att bära ut till parken hade det nog varit klockrent för oss som tävlingsmoment. Nu tog vi inte ens med oss vårt alternativ, brännbollssetet - för vi hade på känn att det skulle bli oss övermäktigt...

Vi fick dock se vad som skulle kunna hända för olycka om man nu skulle ha ett med sig. Granngänget hade bunkrat upp precis som vi, var betydligt fler och medan de värmde upp med pilsner inför sin brännbollsmatch tog en kille upp slagträet, bollade medbollen framför nosen på den medföljande rotweilervalp-tiken, som skuttade ystert av obalanserad boll-glädje. Så drog han iväg bollen en 80m, och jycken kutade efter tennisbollen som en oljad blixt, nöp bollen i 180, nitade och rusade tillbaka minst lika fort. Bollen placerades framför slagmannens fötter, och omedelbart visade råttisen sin gränslösa lycka genom att ta två steg fram - sätta sig på huk - och kissa på bollen.
Dom spelade inte heller brännboll sedan. 

Nåväl, vi har visat att det går att genomföra en Summit.

Jag kommer göra en omröstning för att se vad intresset kan vara för en upprepning 2009. Dels så ska vi rösta om tid, dels om val av plats.

Jag själv lärde mig också en sak.
Jag ska inte försöka dricka pilsner ikapp med Ali dagen innan den stora dagen, för det kan sätta sig på mitt allmäntillstånd. Jag är inte längre den ungdom jag fordom vorde.

Kommentera

Sv: HS Summit?
Wayne Gresky: Vi hade för kul för att ens tänka på att blogga till er ;)

Men som LL redan nämnt var det trevliga timmar i solen med trevlig sällskap. Frågesporten som mguru svängt ihop var tema Stockholm, lagom kluriga frågor, lyckades skrapa ihop 4 rätt av 12, medan vinnaren Alisandali gick hem med hela 8 rätt. Men jag vann 40 meter i stället, vi skulle gissa hur långt 40 meter ifrån flaggan var, lyckades gissa exakt  :D
Då vi inte lekte frågesport eller 40 meter lyssnade vi som nämnt på Alisandalis "sagor" ifrån Ickeberga eller Byn som Gud glömde..

De hela avslutades med indisk mat och öl till herrarna.

Den stora bedriften idag var att flaggan stod upp hela träffen! Vi som trodde att den skulle rasa innan klockan ens slagit 13.00. Våra håll där pinnarna skulle stå blev inte så djupa, ingen lyckad idé att gräva med en skruvmejsel...

Förhoppningsviss blir det mer folk nästa år, om intresset finns kvar?
Med dagen som facit vet vi nu vad vi ska och inte ska göra :)
Må säga att det blev lyckats trots allt, fast det inte känndes så igår natt då det mesta rasa för min del.
Kommentera

Sv: HS Summit?
mattias - 74: jag avvek dock när de övriga lämnade Hagaparken. Det var ett par väl spenderade timmar i solen - synd att vi inte var fler bara, det var kul att få lite ansikten på ett par av de personer man har diskuterat med här på HockeySnack. MetalGuru hade svängt ihop en liten frågesport, och sedan satt vi mest bara och snackade skit, skrattade åt alisandalis mer eller mindre barnförbjudna anekdoter från skogarna utanför Borlänge och drack lite pilsner (ja, inte jag eftersom jag pga jobbet måste hålla mig nykter fram till måndag morgon 08.30). Kort sagt en skön eftermiddag i solen och de övriga fem har säkert trevligt fortfarande :-)
Kommentera

Sv: HS Summit?
mattias - 74:

Indisk restaurang
Kommentera

Sv: HS Summit?
Wayne Gresky:

Senaste rapporterna med tel konversation med alisandali säger att HS - Gänget nu har lämnat hagaparken och sitter på nån indsiak restaurang och dricker öl, om de äter vet jag inte :)

Gänget är Metal Guru, Alisandali, Bolivar, Difzi, LL och sedan nån AIK Kvinna :)
Kommentera

Sv: HS Summit?
Det här hade jag helt missat. Jag är inte så social utan för modo och nhl-gästböckerna :)

Hoppas ni får en trevlig kväll!
Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru: Ingem som bloggar direkt från sammankomsten?
Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru:

Ha det så trevligt nu alla som skall dit, och se till att ta hand om varandra.

Kommer garanterat nästa år .

Se även till att inte drik för mycket :)
Kommentera

Sv: HS Summit?
0) När? Var? Hur?
Lördagen 2008.07.12 i Hagaparken, Södra delen. TID 13:00
Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru: Jag kommer inte ens ihåg att jag sagt att jag ska komma, så jag kommer nog inte...
Kommentera

Sv: HS Summit?

Några har lämnat w.o - några har meddelat att de kommer. Vi har plats för ännu ej anmälda - så att ansluta är inget problem.

Men,
ni som föranmält intresse i april, men ännu inte sagt nåt nu - hur gör ni? Livstecken, och statement från följande, tack:

TIK Uno Gordon
LIF 87bth01
MoD sicken brud
MoD scim
MIK sivasn
MIK Nalia
MIK Mike Skinner
MIK wille

Kommentera

Sv: HS Summit?
65selander:
Du får väl fejka nåt i Palasso, för bövelen.
Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru: Jag förhandlar med jobbet just nu. Gav en hint åt Rodrigues tidigare i veckan att jag ev åker på jobb på lördag.

Räknar dock kallt kunna ansluta senare.
Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru: Du får komma till Gbg om 2v. Då lär du va inne om du ska lyssna på Maiden. Finns inga hotellrum att få tag på pga det...
Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru: Iron Maiden är väl ungefär lika inne som Wham, Toto och Simply Red? Vill man vara inne i Stockholm ikväll beger man sig till Berns och kollar på Cat Power. Tyvärr är jag 50 mil bort.
Kommentera

Sv: HS Summit?
mattias - 74:
Sa inte att vi skulle köpa. Jag ville bara visa att vi är 'inne'.
Kommentera

Sv: HS Summit?
Metal Guru:

Du gillade ju inte Nymetall ??
Kommentera

Sv: HS Summit?
Alisandali:
Vi ska kika efter Maiden-plattor.
Kommentera

Sv: HS Summit?

Nu drar jag ner till Fjollträsk och hoppas möta upp ett par av er från HS på Lördag i Hagaparken .

Fredagen är redan räddad genom att jag och Metal Guru kör en vända i stans skivbörser .

Kommentera

1049989 · »