Café

48404 inlägg · 1042 ämnen

Widescreen.

815934 · » Till forumet


Sv: Widescreen.
Lumber Jack: ...och tänka sig, Mona är den manligaste av de två...
Kommentera

Sv: Widescreen.
Helg Ernest: Visst är det så. Eller som vissa uttrycker det, sossarna vill ha en kvinna till partiledare och nu är man nere i två tänkbara kandidater. :-)
Kommentera

Sv: Widescreen.
Poffa: Renoverade badrummet , så jag varet tvungen att sätta in jordfelsbrytare. En elektriker polare sa att jag skulle få jaga jordfel i 14 dagar. Enda felet som var var just den tidigare nämda spisen. Slog jag på den innre högra plattan så dödade den hela kåken.
Ytterligare en polare som är i köksmaskinsbranchen tyckte jag bara skulle koppla ur jorden på spisen och bränna ur fukten som fanns under plattan.
Sagt och gjort, det rök j..a anamma. Men det höll en halv dag, sedan var fukten tillbaka igen via avluftningen från ugn. Nu sitter det en ny spis där
( c : Men ensak fick jag lära mig när jag köpte ny spis. Den gammla var en renodlad 400 voltare, sådana görs tydligen inte längre. 3 x 230 + PE
Gud vad ovänner jag var med tjejen på tretti.se.
Man vill ju ha 400 volt för att fördela lasten, men hon envisades med att spisen var 230 volt. Det slutade med att jag fick nummret till Gorenjes service avd. och fick rätt, spisen var en 3 x 230 + PEN Ok den var inte en ren 400 V men den var 3 fas. Som tur var hade jag Nollan fram i dosan , dock vit. Så jag får väl märka om den med tape. Iofsig kan man kanske dra en ny, men det är 2,5 kvadratare enkel koppar, har jag för mig, så det är ju inte så smidigt.
Kommentera

Sv: Widescreen.
Helg Ernest: Visst kan man hitta mycket krypströmmar. 110 volt är iofs så pass mycket att det pirrar lite, men så länge det inte är någon ström så kommer man inte upp i någon värme.

I huset hos farsan var det 65 volt mellan vattenledningen och jord, allt pga en elledning som gav induktionsspänningar, när de passerade varandra.
Kommentera

Sv: Widescreen.
Poffa: Jag kommer ihåg när jag hade en gammal 230/12 Volts SV TV stående i köket bredvid spisen. (HusvagnsTV)
Funderade varför man fick en brännande känsla ibland när man tog i TVn.
Så jag hämtade Fluken, utanför bildröret satt en liten kromad list.
När jag mätte mellan den och spisplattan hade jag 110 Volt.
Så nog kan man hitta konstigheter ibland
Kommentera

Sv: Widescreen.
Helg Ernest: Vad är problemet? Det där är ju redan åtgärdat i Sverige. Potetialutjämning sker redan i alla stora kabel-TV-leverantörer, och för de som har marksänd digital-box eller parabol så kan inte problemet uppstå alls.

Dessutom skulle det vara intressant att veta hur stor skillnaden är. Förmodligen är strömmen så liten att värmeutvecklingen är obefintlig, men man väljer att larma ändå då det kan inträffa om hundratalet faktorer faller på plats.

Snart kommer det väl en stor artikel i Aftonbladet där man lägger till stira rubriker och ordet EXTRA.

Trams.
Kommentera


Sv: Widescreen.
mok: Japp, de körde 16:9. Nu är det bara frågan när NHL och PL kommer i rätt format och när comhem behagar sprida HD på landsbygden (under första halvåret, det brukar ju betyda nån gång till hösten...).
Kommentera

Sv: Widescreen.
Pessimisten: Skulle dom inte just göra det i Canal+? Alltså köra 16:9... hade för mej jag läste detta
Kommentera

Sv: Widescreen.
Man kan ju alltid hoppas att mer och mer sport kommer att presenteras i 16:9. JVM är ju ett föredöme och fotbolls-VM. Synd att Canal+ övergav sina 16:9-produktioner av Elitserien, hoppas att de återkommer nu iom HD-sändningarna.
Kommentera

Sv: Widescreen.
Metal Guru: Man vänjer sej vid bieffekten men tycker nya TV apparater kompenserar detta ganska bra numera. Inte lika illa som på dom tidigare widescreen apparaterna. Men händer jag kör på sådant zoom läge ibland med måste jag erkänna för att se på hela TVn dock kan ju saker ibland då försvinna vilket är mer irriterande än något :)
Kommentera

Sv: Widescreen.
Jag svarar B, med viss reservation.

Jag skulle aldrig komma på tanken att se 4:3-sändningar i 16:9-läge med fel proportioner, men däremot händer det att jag använder zoomfunktionen för att fylla mer av skärmen.
Detta under förutsättning att ingen oumbärlig information visas högst upp och längst ned i bild.

När jag ser på hockey brukar jag t.ex. ligga någonstans mitt emellan en vanlig 4:3-bild och en beskuren 16:9-dito.
Tillräckligt för att se pucken bättre, men inte så mycket att matchuret och annan grafik försvinner.
Kommentera

Sv: Widescreen.

mok:
Stör inte bieffekten dig, den som gör att människorna ser ut att promenera omkring under inverkan av Jupiters gravitation?

Jag skulle jämföra det med att avnjuta en gammal vinylskiva på prick 38rpm - en del människor skulle direkt bryta samman och erkänna vadsomhelst, medan andra skulle muntert konstatera att "Han, Judas Priest, han gör fina bitar!"

Kommentera

Sv: Widescreen.
Metal Guru: Varför 16:9? Orkar inte byta format på TVn samt vill utnyttja hela ytan tycker det är irriterande med kanter runt bilden på TVn.
Kommentera

Sv: Widescreen.


Eftersom jag är en puritansk B, men omgiven av C:n och A:n, och därför motiverad att försöka förstå hur framför allt A-DNA tänker,

Dream Team och mok:

Varför?

Kommentera

Sv: Widescreen.
Metal Guru: Håller med, självklart alltid i 16:9 läge!
Kommentera

Sv: Widescreen.
TIKbiff: Bah, du är som jag. Inte ens med smalfilm skulle vi se smäckra ut.
Kommentera

Sv: Widescreen.
mok:

Jag har ett problem, jag vet inte om det är i TV:n eller spegeln jag ser mig själv när jag kliver upp på morgonen, så här efter jul och nyår ser ju allt
ut som i widescreen med bredare bild.
Önskar jag hade min gamla tv tillbaka, jag var mycket smäckrare då.
Kommentera

Sv: Widescreen.
Metal Guru: Naturligtvis alltid i 16:9 läge :)
Kommentera

Sv: Widescreen.
Metal Guru: Naturligtvis B...
Kommentera

Sv: Widescreen.

Ja visst, 73Sjöbba:
Poffa B, du C.

Fler?

Kommentera

Sv: Widescreen.
Metal Guru: Snacka om I-landsproblem
Kommentera

Sv: Widescreen.

Poffa:
Jag glömde ju alternativ C:

C) Jag är förmodligen en layoutmässig imbecill, ty jag struntar fullständigt i hur utsändningar displayas på nån jämra skärm. Det som är viktigt här i världen är att barnen har rena kläder, och det finns mat på bordet.

Kommentera

Sv: Widescreen.
Metal Guru: Jag har inte WideScreen men jag väljer B.
Kommentera

Widescreen.

Ungdomar,
Ni har säkerligen nya friska tv-apparater hemmavid, hela bunten - som i de allra flesta fallen är utrustade med stooora skärmar i så kallat 16:9 Widescreen format.
Ännu så länge är inte alla sändningar i widescreen.

Här kommer nu en samvetsfråga på nyåret:
Hur kikar ni på gamla 4:3-sändningar i er flashiga bred-tv?

A) Jag har betalat mycket för en tv med många pixlar, och vill därför utnyttja den maximalt, widescreen är ju framtiden - och sorgband här och där på skärmen är ju alldeles för beige och nada status - jag kikar naturligtvis på ALLT i 16:9.

B) Jag blir rent ut åksjuk att se 4:3-utsändningar i fel proportioner. Ingvar Oldsberg eller Anna Book blir bredare än vad de är långa, och att se en fotbollsmatch där folk sparkar omkring på något äggformat är djupt depressivt. Vanliga gammel-sändningar skall avnjutas i 4:3. Punkt. Widescreen ska avnjutas i 16:9. Punkt.

Vilken DNA dominerar i Din genpool, A eller B?

Kommentera

815934 · »