Café

48312 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1019341

Fråga experterna
Här kan man ställa frågor som man har gått och grunnat på. Kanske du inte har lyckats hitta svaret eller så är du bara hoppfull att någon annan är bättre på att googla än vad du är. Det kanske finns någon expert på HS som kan sprida ljus över dina funderingar.

En sak jag har funderat på länge är varför inte sista sidan i en bok har sidnummer, deckare eller roman spelar ingen roll. Sidorna är alltid numrerade fram till näst sista sidan men inte den sista, varför?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Fråga experterna
Okey,

Här inne finns många personer som är bättre än mig på datorer. Därför tänkte jag fråga experterna. Vad fan ska jag välja? Egentligen vill jag ha svar både från användarexperter och tekniska experter samt de med korvfingrar.

Jag tänkte köpa en dator – en bärbar. Frågan är bara vad jag ska köpa, vilken modell, vilket operativsystem, vilken storlek, prestanda o.s.v.

Jag är ingen spelare så jag behöver ingen dator till att spela. Så här ser mina behov ut ungefär:

- Skriva
- Surfa, mejla
- Visa Power point och liknande
- Visa film i undervisningssyfte
- Lagra musik privat och spela musik i undervisningssyfte
- Pris: max 5000, exklusive programvara

Jag är lite halvsugen på en sån där liten lätt sak. Dessutom är jag sugen på Linux och open office. Problemet är bara att jag inte tidigare kört det. Om de har någon motsvarighet till power point. Om det är krångligt och så?

Eller är det bättre att satsa på en större häck med Vista och hela köret? Eller ska jag kanske köpa en större dator (15-17 tums skärm) fast med XP?

Nå, vad tror ni, ni experter och ni med korvfingrar och ni där emellan?
Kommentera