Café

48283 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1074127

Sv: Världsekonomins kollaps
Beezer: Nu är bostadslånen i mångt och mycket roten till det onda men en dåligt reglerad finansmarknad är det som gjorts att dessa lån kunnat packas om hur som helst och säljas till ovetande investerare. Skit i guldpapper, på tal om utedass då. Världens största pyramidspel.

Man kan kalla det socialistiskt haveri, eller ett allmänt politiskt haveri, då allting egentligen handlat om att om att fiska röster hos en stor grupp väljare. När man funderar på vilka summor som lånats ut så inser man hur dessa lån dopat hela världsekonomin under det senaste decenniet. Nu är det tyvärr dags för dopingavstängningen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Världsekonomins kollaps
Wayne Gresky: Du skriver att finansmarkanden är dåligt reglerad. Jag läste en siffra någonstans som var i storleksordningen c:a 12000 regleringar kring finansmarknaden. Under de senaste decenierna har kriserna kommit tätare och antal regleringar har ökat! Jag tror inte vi ska köra ännu längre ned i diket med mer regleringar. Dessa har visat sig skapa ännu mera obalanser i ekonomin.

Ta bara SBAB som gick i bräschen och pressade ned räntorna mer än vad som var nyttigt för samhällsekonomin. Där ligger klåfingriga politiker bakom med staten som uppbackning.

Ett annan exempel på reglering som driver upp huspriser på ett osunt sätt är ränteavdragen som inte gör någon nytta, bara hjäper till att blåsa upp bubblan.

Det finns så många exempel på politiska beslut som försökt "tämja" marknaden som misslyckats. Marknaden styrs av mänskliga egenskaper och så länge vi behåller människan kommer marknaden vara starkast.
Kommentera

Sv: Världsekonomins kollaps
Wayne Gresky: Skall bli kul att se till våren, när Ford och GM går i konkurs
hur det går för "världherraväldet".
När alla inser att Buch endast har annvändt Irak för att komma åt oljekällorna för egen vinning.

Länge leve kapitalismen.
Kommentera

Sv: Världsekonomins kollaps
Den ekonomiska krisen som hotar Bon Jovi är ungefär lika stor som den som hotar USA. Får Samuel Bartley Steele igenom sina krav så krävs det ett krispaket som är ungefär hälften så stort som det till bankerna för att rädda Bon Jovi.
Kommentera