Café

48312 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1074239

Sv: Världsekonomins kollaps
Wayne Gresky: Kanske lite vinklad, men poängen att det finns enormt många regleringar kommer du inte ifrån. Att Expressen skulle ljuga om antalet folk som jobbar med regleringar i USA tror jag inte ett dyft på. Det skulle allt för många kunna dementera med diverse källor om så var fallet.

Vad tror du? Kanske man skulle dubbla antalet arbetstimmar som läggs ned på att hitta "bättre" regleringar? Det är väl i klenaste laget med 12190 heltidstjänster. ;-)

Nej ärligt talat, har de inte lyckats styra upp det med dessa så hjälper det inte med fler.

Menar du att inte insiderhandel, pyramidspel och ocker inte förekommer idag trots hård reglering?

Vad beträffar Island: Utan att vara allt för påläst på Island tror jag knappast deras banker varit utan regleringar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Världsekonomins kollaps

Undrar om man varit lika upprörda om räntan gått upp till 10%?

Kommentera

Sv: Världsekonomins kollaps
Beezer: Har du missat att det är en debattartikel av en nyliberal debattör? Det står längst ned i artikeln. Att Expressen skulle granska fakta i en dabattartikel tvivlar jag skarpt på så ofta de har fel i sina egna alster. Var man drar gränsen för vilka som arbetar inom en viss sektor kan vara väldigt subjektivt och jag tror inte att din lallare har valt en för honom ofördelaktig siffra.

Det var när Islands regering lättade på regleringarna för bankerna de började sin expansion ut i världen. De har haft mindre strama tyglar än många andra länders banker. Det är fakta.

Om man ska tillåta något för att det ändå förekommer även om det är förbjudet så kan vi ju skippa straff för mord, våldtäkt och rån också. Så istället för att fjanta dig: Är insiderhandel ok?
Kommentera