Café

48312 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1074245

Sv: Världsekonomins kollaps
Beezer: Har du missat att det är en debattartikel av en nyliberal debattör? Det står längst ned i artikeln. Att Expressen skulle granska fakta i en dabattartikel tvivlar jag skarpt på så ofta de har fel i sina egna alster. Var man drar gränsen för vilka som arbetar inom en viss sektor kan vara väldigt subjektivt och jag tror inte att din lallare har valt en för honom ofördelaktig siffra.

Det var när Islands regering lättade på regleringarna för bankerna de började sin expansion ut i världen. De har haft mindre strama tyglar än många andra länders banker. Det är fakta.

Om man ska tillåta något för att det ändå förekommer även om det är förbjudet så kan vi ju skippa straff för mord, våldtäkt och rån också. Så istället för att fjanta dig: Är insiderhandel ok?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Världsekonomins kollaps
Wayne Gresky: Du skjuter över målet en gång till. Visst är Johan Norberg nyliberal. Jag hävdar att Usa's finanssystem är kraftigt reglerat. Vi kan nog komma överrens om ATT den är reglerad, du tror mer regleringar löser problemen och jag tror färre regleringar är medicinen.

Du verkar hävda att Usa's finanssystem är knappt reglerat fast du inte skriver det rakt ut. Visa en källa på det isf.

Allt som inkräktar på äganderätten skall vara staffbart. Äganderätten måste vara en grundbult i ett samhälle.

Förövrigt betackar jag mig för vidare diskussion när nivån börjar sjunka på dina argument. Jag tänker närmast på (lallare,fjanta).

Ha en trevlig eftermiddag!
Kommentera