Café

48312 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1074254

Sv: Världsekonomins kollaps
Wayne Gresky: Du skjuter över målet en gång till. Visst är Johan Norberg nyliberal. Jag hävdar att Usa's finanssystem är kraftigt reglerat. Vi kan nog komma överrens om ATT den är reglerad, du tror mer regleringar löser problemen och jag tror färre regleringar är medicinen.

Du verkar hävda att Usa's finanssystem är knappt reglerat fast du inte skriver det rakt ut. Visa en källa på det isf.

Allt som inkräktar på äganderätten skall vara staffbart. Äganderätten måste vara en grundbult i ett samhälle.

Förövrigt betackar jag mig för vidare diskussion när nivån börjar sjunka på dina argument. Jag tänker närmast på (lallare,fjanta).

Ha en trevlig eftermiddag!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Världsekonomins kollaps
Beezer: "Allt som inkräktar på äganderätten skall vara staffbart. Äganderätten måste vara en grundbult i ett samhälle."

Även när vi hamnar i monopolsituationer? Det skulle isf likna ren och skär kommunism och det kan väl aldrig vara nyliberalismen mål och mening.
Kommentera

Sv: Världsekonomins kollaps
Beezer: Jag förstår att du lägger ned din argumentation eftersom du inte klarar av att prestera några hållbara argument som styrker dina åsikter. Jag pratar mer i allmänna termer än USA specifikt. Jag är dåligt insatt i exakt hur USAs system är reglerat, däremot ser jag mig som ytterst kompetent att genomskåda vaga partsinlagor.

Viss statlig eller annan övegripande myndighets inblandning är nödvändig inom vissa områden. Sedan är det en smaksak inom vilka områden detta bör ske och i vilken omfattning. Utan ett fungerande rättsväsande haverar iaf allting. Det har bl a polisstrejker visat genom åren.

Äganderätten är väl trots allt roten till det onda? Det var trots allt önskan bland många amerikanare att få äga sin bostad som skapade hela denna bubbla. En rutten populistisk demokrati i samarbete med en vinstgirig finansbransch, där är receptet på global recession. Om det sedan är demokrater eller republikaner som är de största skurkarna är sekundärt. Det primära nu är att klara av det här utan att trilla ned i en evig global lågkonjuktur där ekonomin hålls igång med oljeborrning och kolbrytning. Låt oss istället hoppas att de folkvalda inser att sättet att få en hållbar utveckling är att satsa på ny miljömässigt hållbar teknik.

Jag skulle också lägga ned diskussionen om jag led sådan brist på vettiga argument som du gör.
Kommentera

Sv: Världsekonomins kollaps

Beezer skrev: "Allt som inkräktar på äganderätten skall vara staffbart. Äganderätten måste vara en grundbult i ett samhälle."

Det där är väl en gammal amerikansk anledning till konflikt? Vad inte det egentligen en av anledningarna till varför inbördeskriget startade 1861? Vissa ansåg väl att deras kapitalinvesteringar i slavar höll på att gå om intet.

Hur skall vi tolka detta idag? Är marknaden reglerad...eller borde den avregleras. 

Kommentera