Café

48312 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1079694

Sv: Världsekonomins kollaps
Wayne Gresky:

Ni får gärna raljera över min förmåga att uttrycka mig med argument som enligt er inte biter,det bjuder jag med ett leende på!

Det verkar som staterna är beredda att blåsa upp ballongen en gång till med sina "planekonomiska räntor" de är på väg nedåt.
Det kommer sluta med ytterligare en bubbla som brister inom sinom tid. Inte mig emot, det ger fina svängningar på världens börser
som går att tjäna pengar på. Det mina vänner, är det som många av dessa "fatcats" på Wallstreet inser och vill ha regleringar för
att skapa obalanser i ekonomin. Helt marknadsmässiga förutsättningar skulle inte ge möjlighet till dessa enorma bubblor och därmed
mindre möjlighet att tjäna stora stålar snabbt.

Fundera på vad som sker med penningvärdet på sikt när det pumpas ut massor med "billiga" pengar i systemet. Sänder med en länk för
lite upplysning, men den viftas väl bort på sedvanligt maner.

"Wayne Gresky @ The highest level" Kliv ned några steg från den höga häst du sitter på....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Världsekonomins kollaps
Beezer, jag var inte riktigt klar:

Det kan mycket väl vara så att du har rätt. En ren nattväktarstat kan mycket väl fungera bättre på bubblor och finanskriser än en stat där folkvalda har ett visst inflytande. Hur mycket detta inflytande ska vara är en smaksak.

Som jag kan förstå det vill du mycket längre än den amerikanska modellen som av nattväktar-diggarna ses som allt för långt till vänster.

Problemet för mig med en sådan nattväktarstat är att det finns allt för många människor som slås ut. Marknaden är inte beredd att ta hand om dem som man inte kan tjäna pengar på. Därför går det bort i min värld.

”Nattväktarnördarna” brukar säga att man aldrig har fått testa nattväktarstaten fullt ut. Detta låter ohyggligt likt vad Marxisterna säger om sin lära. De fick inte heller köra sin grej. Jag menar att de båda extremerna bara är utopier och fungerar bara i teorin.
Kommentera

Sv: Världsekonomins kollaps
Beezer: Du har helt klart poänger när det gäller räntor, bubblor och sedelpressar. Jag saknar helt ekonomisk bildning och därför ska jag inte ge mig in ekonomiska teorier. Jag uttalar mig istället i form av cyniker och människokännare. En ren marknadsekonomi av det anarkistiska slag som du förespråkar leder bara till monopol och karteller. Så länge du diskuterar ämnet med en sådan övertygelse att det snarare påminner om en religion än ekonomisk teori så tänker jag allt sitta kvar på hästen. När du kryper ut ur skyttegraven så kan jag hoppa ned och ta ett snack med dig på din nivå.
Kommentera

Sv: Världsekonomins kollaps
Beezer:

Om det nu är så att Greenspan är en keynesian? Det är väl den före detta ordföranden för amerikanska centralbanken Allan Greenspan som mest mixtrade med räntan. Greenspan uppfattas allmänt som en mycket kompetent centralbankschef. Dessutom är han tillsammans med Milton Friedman den kändaste av alla nyliberaler.

Med andra ord låter det som du har börjat dissa era gamla hjältar och kalla dem för Keynesianister. Är det bara du och dina nattväktarvänner som är renläriga?

Om jag får gissa är det Ayn Rand som är din husgud

nerds.love.marisa.se/index.php/Objektivism_(Ayn_Rand)

Jag har inte läst hela den lunta du skickade med, det jag läste var allt för kliniskt, renlärigt och i mitt tycke ogenomförbart.
Kommentera

Sv: Världsekonomins kollaps
Beezer:
Här har vi dagens boktips.
Kommentera