Café

48409 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1217866

Sv: Fråga experterna
Wayne Gresky: Läste artikeln och har väldigt svårt att koppla ihop den med din första mening. Det där har väl knappast något med marknadsekonomin att göra, snarare finansbranchsocialism.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Fråga experterna
scim:

Trådarna flyter ihop...

Jodå, jag har läst Ayn Rand och jag har sett konsekvenserna. Det är ganska få människor som verkligen tror på denna form av extrem individualism, jodå, jag är också någon sorts liberal men denna form som du förespråkar den funkar inte. Din argumentation låter som de svenska kommunisterna som menar att vi inte har haft riktig kommunism. På samma sätt låter de extrema individualisterna som menar att vi inte har provat riktig kapitalism.

Min erfarenhet är att när fan blir gammal blir han socialliberal, men inte bara fan utan även vanligt folk, med erfarenhet kommer också empati - att enbart nyttomaximera känns tillslut lite unket.

Det finns en anledning till att få vill ha extrem individualism – den funkar inte i verkligheten.

Men om jag är keynsian, nja, inte vet jag. Det är sällan jag fått tillfälle att agera på macronivå i ekonomin. Men är inte alla världens ledare lite keynsianer, Reagan var det, Bush gav stora skatterabatter och stimulansspaket i dåliga tider, Obama likaså, Reinfelt har gjort det, så också Blair, Person, Carlsson och Palme. Alla har på ett eller annat sätt handlat som Keynes menade att man skulle göra. Men det är klart, andra kan så klart veta mer i frågan.

Ekonomi och politik är samma sak. Man måste välja hur man ska hushålla med pengarna.

Avslutar med att citera Sci..., förlåt jag menade Karl-Bertils pappa Tycko Johnsson ”alla som ger bort något frivilligt är kommunister”
Kommentera