Café

48409 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1218041

Sv: Fråga experterna
hellge: Jag uppfattar fördelarna och nackdelarna ungefär som du. Däremot ser jag inte att fördelarna motiverar den inskränkning man tvingar på arbetsgivaren. Vi lever i ett informationssamhälle och det är väl rätt få företag som inbillar sig att de kan bete sig hursomhelst utan att det ska hoppa upp och bita dom i arslet.

Min grundinställning är iaf att en företagare ska vara fri att välja sina anställda.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Fråga experterna

scim: Kan inte annat än hålla med. Dagens LAS är gammalmodig och ställer ofta till med stora problem för företagen och speciellt de med många anställda.

Hade ett snack med en ung och driven chef på M-Real i somras, kort efter att varslen blev offentliga, som sa att M-Real "lätt" skulle kunnat sparka ca 100 anställda och INGEN skulle märka nåt annat än att det blev mer plats i fikarummet. Dessa "alibijobbare" var dock låångt ifrån att vara i riskzonen och det innebär att nu är det mer jobb på de som jobbar och fick stanna kvar.


Sen om 5-10 år när många på Husum faller för åldersstrecket så innebär det att det inte finns "nån" som kan ta över och då uppkommer ett enormt kunskapsbortfall.
 
Om M-real kunnat bortse från LAS i detta fall så hade man alltså kunnat göra sig av med dökött och som bonus kunnat behålla yngre förmågor som under några år i lugn och ro kunnat lärt upp sig en gammal fabrik och dess nycker.


Redigerad kommentar

Kommentera