Café

48294 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1218624

Sv: Fråga experterna
scim:

Som egen företagare skulle jag vara väldigt irriterad över att inte kunna få ut 100% av mina arbetstagares kompetens.

Därför tycker jag att man tar bort de förslavande fasta avtalen när det gäller ingångslöner och lönestegring pga. ålder osv.

Inför lön efter prestation på arbetsmarknaden.

Det plus att man plockar bort LAS och övriga inskränkande belöningssystem för att vara lat, eller lågpresterande skulle verkligen skapa en dynamisk arbetsmarknad.

Frihet är bra för arbetsgivare.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Fråga experterna
NuMo: Nu raljerar du naturligtvis men visst kan prestationsbaserad lön användas mer än vad de gör idag. Jag tror dock inte att många arbetstagare skulle acceptera att arbeta under avtalsformer där de totalt saknar trygghet, speciellt inte i det informationssamhälle vi lever i idag, för 100 år sedan kanske.

Jag förstår inte man fortfarande idag hela tiden försöker måla ut arbetsgivare som onda människor som gör allt för att suga ut så mycket som möjligt ur sina anställda. Vad är det för värld ni inbillar er att ni lever i?
Kommentera

Sv: Fråga experterna
NuMo:

"Inför lön efter prestation på arbetsmarknaden."

Som en enkel målare så jobbar jag mycket på ackord och jag måste säga att det är ett orättvist system vi jobbar efter. Det är framförallt konfliktskapande och orättvist system. Inte för att jag har problem med att försörja mig utan mer att det finns många som har mer avancerade kunskaper som tar längre tid och dom får inte betalt för sina kunskaper. Placera arbetstagarna rätt så får man nog mest valuta för pengarna

Jag kan tycka att det också är dumt och föråldrat sätt att jobba efter. Framförallt att generalisera systemet.

Tillägg: Kvalitet framför kvantitet.

Redigerad kommentar

Kommentera