Café

48294 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1218627

Sv: Fråga experterna
NuMo: Nu raljerar du naturligtvis men visst kan prestationsbaserad lön användas mer än vad de gör idag. Jag tror dock inte att många arbetstagare skulle acceptera att arbeta under avtalsformer där de totalt saknar trygghet, speciellt inte i det informationssamhälle vi lever i idag, för 100 år sedan kanske.

Jag förstår inte man fortfarande idag hela tiden försöker måla ut arbetsgivare som onda människor som gör allt för att suga ut så mycket som möjligt ur sina anställda. Vad är det för värld ni inbillar er att ni lever i?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Fråga experterna
scim: "Jag tror dock inte att många arbetstagare skulle acceptera att arbeta under avtalsformer där de totalt saknar trygghet, speciellt inte i det informationssamhälle vi lever i idag"

Det där var ju en dum kommentar. Att alla kompetenta skulle flytta utomlands ifall de inte får sina krav tillgodosedda är det ju bara chefer på högre positioner som brukar försöka med.

Godtyckliga anställningsregler är ju jättebra ifall det genomförs i stor skala, arbetsgivare är ju INGA onda människor så någon fara för att vi inte skulle vårda våra anställda är ju bara trams.

Däremot så tycker jag att man måste ha rättighet att plocka bort anställda som medför energidränage i företaget. det kan ju ske i alla möjliga former.

Lågpresterande typer är inte att föredra på ett företag t.ex. Det är bättre med människor som vill visa vad de går för.

Sen finns det ju folk som tar bort fokus från jobbet. otrevliga människor som stör. Klagande typer med gradvis nedsatt syn och musarm t.ex. När man måste börja sätta in specialresurser i tid och otid för att de skall kunna göra sitt jobb så har det gått för långt. Klart bättre att sätta in en ung förmåga som faktiskt vill och kan göra sitt bästa.

Kvinnor och Negrer, vill jag inte ens nämna. De hör hemmaframför spisen i någons hem.

Hela samhället verkar vara fullt av en massa illojala regler för folk som vill ligga hemma i soffan och gosa sig på andra bekostnad.


Det måste bli ändring på det. Missförst mig rätt. klart att de som verkligen visar att de kan göra rätt för sig skall ha bra betalt. Det säger sig självt.

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera