Café

48409 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1257622

Sv: Det finns idioter

mattias - 74: När det gäller din önskan om att dömda brottslingar ska hängas ut offentligt som ett bonusstraff, tycker du också att det är ett fair pris att anhöriga till den dömde samtidigt lär drabbas av hatsamtal etc från folk som resonerar enligt synsätt som "det skjuts för lite"?

Även om du möjligen skulle tycka att det är fel att göra så, så måste man inse att det är en realitet. Det hetsas ganska friskt när gruppdynamiken på Flashback och i Facebookgrupper urartar. Något i sammanhanget så banalt som Janne Huokko-historien (behöver väl inte förtydligas vilken) lär ha lett till att hans barn blev uppringda och plågade med detta.

OBS att jag jämför inte Huokko med Anders Eklund på något sätt (jag gillar Huokko!), men hur tänker du dig att man ska skydda anhöriga från den här typen av trakasserier eller hot som en följd av att man sprider personuppgifter till människor över hela världen? Eller tycker du att de också förtjänar att skämmas och trakasseras, för att de råkar vara anhöriga till någon dömd? 

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Det finns idioter

"Det hetsas ganska friskt när gruppdynamiken på Flashback och i Facebookgrupper urartar."

Ett känt fall i närtid när en sådan här gruppdynamik gick rejält snett såg vi i Uppdrag Granskning med adress Bjästaskolan.

Kommentera

Sv: Det finns idioter

K70:

Jag skrev inte att det skjuts för lite.

Det som Janne gjorde är inte av en brottslig karaktär utan snarare en pervers böjelse vilket inte är olagligt medans det som Anders Eklund har gjort är det värsta du kan tänka dig, att Janne hängdes ut var ju för att han är en offentlig person och en känd hockeyspelare. Om nån " vanlig " svensson gjort det som Janne gjort hade personen inte blivit uthängd i media. Tror du inte att ligger till på det sättet?

Kommentera