Café

48370 inlägg · 1042 ämnen

Inlägg #1267553

Sv: Det kryllar av sjuka människor.
hellge:

Angående Sahlin: "Sammanlagt rörde det sig om privata utgifter till ett värde av 53 174 kronor. Bland de inköpta varorna fanns två Toblerone, vilket gav affären ett av dess namn"

Med Mona Sahlin handlade det om vem som skulle bli ledare för Sveriges största parti och huvudkandidat till statsministerposten. Att få bort huvudkandidaten som många ansåg olämplig redan innan chokladaffären var ett mål många delade. Det fanns ett bra motiv att driva drevet ända tills Mona valde att ta ett kliv tillbaka.

I fallet Littorin, som är en bifigur i Moderaterna så avgick han innan drevet ens hann börja. Målet var alltså uppnått redan innan affären kom ut. Efter det har det bara handlat om att sälja lösnummer och plocka billiga politiska poäng.

Sen är det kanske min tvivelaktiga moral som gör att jag inte tycker att det påstådda brottet inte är särskilt grovt. Nu har inte Aftonbladet helt beskrivit kvinnans situation men det framstår ju som om hon haft bostad, gjort upp sina affärer utan hallick och varit i vuxen ålder och haft vett att ta bra betalt. Littorin ska sedan ha gjort ett intryck av att inte vara någon som besökte horor stup i kvarten. Hade det handlat om drogade östeuropeiska inlåsta småflickor så hade min dom blivit en annan, men nu har jag svårt att bli riktigt upprörd. Det finns så många så mycket värre brott att fokusera på.
Kommentera